77 de firme private din Regiunea Vest au semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 26 milioane euro

Screen-Shot-2018-03-15-at-11.05.19.png

Miercuri, 14 martie 2018, a avut loc semnarea unei noi transe de 77 contracte de finantare cu firme din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentantii firmelor care vor primi finantare, alaturi de domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de 26,65 milioane euro, finantarea nerambursabila fiind de 15,54 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6513 lei/euro).

Finantarea nerambursabila obtinuta de aceste firme este acordata in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, axa prioritara 2 „imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 A. – Microintreprinderi si Prioritatea de investitii 2.2 IMM.

Firmele care vor primi finantare activeaza in sectoarele constructii, industria prelucratoare (materiale textile, fabricare imbracaminte, fabricare furnire, panouri din lemn, hartie, carton ondulat, ambalaje din hartie si carton, fabricare produse din mase plastice si produse din minerale nemetalice, constructii metalice, fabricare echipamente de comunicatii, instrumente si dispozitive pentru masura, verificare si control, fabricare mobila, precum si fabricare dispozitive, aparate si instrumente medicale stomatologice), domeniul recuperarii materialelor reciclabile sortate, intretinerea si repararea autovehiculelor, dar si in domeniul hotelier, editare carti, prelucrare date, arhitectura, inginerie si consultanta tehnica, sanatate umana, arhiva, centre de fitness, activitati recreative si distractive. Lista cu cele 77 proiecte se gaseste aici.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite si modernizate spatii de productie/servicii si se vor achizitiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la cresterea competitivitatii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii si vor genera 260 de locuri noi de munca.

69 din cele 77 contracte semnate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.1A Microintreprinderi.

De asemenea, celelalte 8 proiecte contractate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM.

La nivelul regiunii Vest, in cadrul POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 238 proiecte, in valoarea totala de 222,62 milioane euro, valoarea nerambursabila fiind de 182,42 milioane euro.

  • In cadrul Prioritatii de investitii 2.1. Microintreprinderi sunt contractate 183 proiecte cu o valoare nerambursabila de 27,88 milioane euro, reprezentand 101,16% din alocarea regionala.
  • In cadrul Prioritatii de investitii 2.2. IMM sunt contractate 21 proiecte cu o valoare nerambursabila de 12,41 milioane euro, reprezentand 60,95% din alocarea regionala.

Atat apelul de proiecte destinat microintreprinderilor, cat si cel destinat IMM-urilor sunt in prezent inchise.

Sursa: ADR VEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.