(Parents Awareness) ECDL-ul permite echivalare la bacalaureat

În tot vuietul de afară, asta îmi sună bine:

Ordin nr. 5794/29.10.2009 privind aprobarea metodologiilor de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, cu probele de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal, respectiv de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat.

Cunosc cel puţin 3 elevi care stăpânesc foarte bine o limbă străină la nivel de certificare. Iar despre utilizarea PC-ului … nu intrăm în detalii dar sunt elevi ce stăpânesc zona până la nivel de script kiddies, port scan sau remote admin.

Aşa că ECDL-ul le-ar fi floare la ureche. Şi să nu ignorăm că în piaţă, această certificare începe să constituie un avantaj la angajare (acolo unde nu este cerută express – de regulă prin zona publică).

Am adăugat în numele articolului un Parents Awareness pentru că am asistat la o discuție pe această temă purtată între părinți (unul eram eu, dar David este încă la nivelul descoperirii sistemului prin care un buton se ține de laptop). Concluzia: în ciuda numelui ECDL, despre organizație, certificare și ordinul de mai sus, nu prea se știa. Și totuși, cred că este vorba despre ceva ce ar trebui să ne intereseze.

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

0 thoughts on “(Parents Awareness) ECDL-ul permite echivalare la bacalaureat”

 1. Salutare Vasile.
  Ma bucur sa ne auzim. Asa cum am scris mai sus, m-au invadat amintirile cand am citit.
  Iti raspund in curand si pe email cu detalii despre Lucian si despre mine.
  Sper ca esti bine.
  Multa sanatate!

 2. Vasile Ionescu spune:

  Felicitari!!!!!.. ne-am cunoscut undeva cu mutl timp in urma la Liceul Militar “Stefan cel Mare”, efectuam acolo serviciul militar, imi aduc bine aminte de tine ca persoana, parca ieri ar fi fost… si mai erai cu un prieten de-al tau pe care il stiu si pe el la fel de bine pe nume Lucian Varvaru, parca erati amandoi di aceiasi zona (daca nu ma insel), ne gaseam la centrala telefonica, eu impreuna cu prietenul meu Ilie care lucra la centrala.. am omis sa spun ca noi suntem din Prahova, nu stiu cat iti mai aduci aminte de acele vremuri dar eu m-am bucurat sa te gasesc si sa citesc despre tine, esti TARE. Mi-ar face placere sa stiu ceva si de Lucian dar… nu se stie niciodata. Felicitari, sanatate tie si celor dragi si multa bafta in continuare. Cu stima Vasile IONESCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.