Patronii de brutarii ori cofetarii isi pot extinde afacerile cu bani de la AFIR

download.jpg

Anul acesta, incepand din luna august, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide o alta sesiune de primire a proiectelor pentru finantarea investitiilor si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole. Pana in prezent, in urma sesiunii anterioare, care s-a incheiat in ianuarie a.c, s-au selectat 22 de proiecte cu o valoare de 21,4 milioane euro, din cele 86 cate au fost depuse in total.

„Acest tip de finantare se constituie ca o oportunitate pentru dezvoltarea pe termen lung a unor investitii in procesarea produselor agricole si obtinerea unor produse neagricole de inalta calitate. Constienti de faptul ca beneficiarii fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala sunt partenerii nostri, reconfirm ca unul dintre obiectivele Agentiei este acela de sustine in mod concret demersurile investitorilor de a obtine fonduri nerambursabile si de a implementa cu succes proiectele finantate prin AFIR” a subliniat Adrian Ionut Chesnoiu.

Spre exemplu, una din cererile de finantare depuse in prima sesiune de primire de proiecte din cadrul Schemei GBER aferente sM 4.2 priveste finantarea extinderii si diversificarii capacitatii de productie a unei societati comerciale care are ca obiect de activitate producerea painii si a produselor de panificatie si comercializarea acestora prin intermediul distributiei si a magazinelor proprii. Societatea respectiva va produce doua sortimente noi de paine, dupa retete romanesti, iar in urma implementarii productiei , se estimeaza o crestere a productiei per total cu 29%. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 850.000 euro, 700.000 fiind bani europeni nerambursabili. Alte proiecte depuse in cadrul Schemei GBER privesc de exemplu fabricarea de paste fainoase sau produse de cofetarie.

Sursa: Ziarelive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.