Paul Stanescu: 461 de unitati locative pentru tineri au fost receptionate in acest an prin ANL

paul-stanescu.jpg

Paul Stanescu, presedinte CJ Olt participa la un atelier tematic, inaintea Consiliului National al Partidului Social Democrat, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, vineri, 20 martie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Paul Stanescu, a declarat ca in acest an au fost receptionate 461 de unitati locative in cadrul programului de constructiei de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, si au fost finalizate 34 de obiective de investitii prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI).

“In cadrul programului de constructie de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, program coordonat de ANL, in acest an au fost receptionate 461 de unitati locative in valoare de 75 milioane de lei in judetele Caras-Severin, Constanta, Harghita, Maramures si Vrancea. in acelasi program, mai avem in executie inca 2.106 unitati locative, dintre care 217 au un grad de executie de peste 95%, acestea aflandu-se in judetele Brasov, Gorj, Braila, Calarasi si Suceava”, a afirmat Paul Stanescu la prezentarea bilantului de activitate al ministerului.

El a mentionat si finalizarea a 34 de obiective de investitii. “Prin intermediul Companiei Nationale de Investitii am finalizat in primul semestru al acestui an 34 de obiective de investitii cu o valoare totala de 130 milioane de lei. Dintre acestea amintim: bazinul de polo din Focsani, modernizarea si extinderea salii de sport Targu Jiu, complexul sportiv stadion Turnu Magurele, reabilitarea Tribunalului Arad, reabilitarea si modernizarea cinematografului din Petrosani. Sigur, ele sunt mai multe”, a adaugat Stanescu.

Tot prin CNI, au fost incheiate 58 de contracte pentru obiective de investitii noi in valoare totala de peste 760 milioane de lei, fiind in diverse stadii de executie alte 233 de obiective de investitii. “Am incheiat contracte pentru servicii de proiectare in vederea intocmirii studiilor de fezabilitate si a documentatiei necesare pentru 5 din cele 30 de camine studentesti asumate in programul de guvernare, si anume: Universitatea din Pitesti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Ovidius din Constanta, Universitatea Dunarea de Jos din Galati, Universitatea de petrol si gaze din Ploiesti. Alte 12 obiective se afla in procedura de achizitie pentru contractare serviciilor de proiectare in vedere intocmirii studiilor de fezabilitate”, a mai spus ministrul, aratand ca 13 obiective au documentatia in curs de completare.

Potrivit lui Paul Stanescu, ministerul a avut in vedere si respectarea angajamentului pe care Romania si l-a luat pentru Euro 2020. “Pana la aceasta data au fost incheiate contractele de proiectare si executie pentru Stadionul Steaua, Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare, pentru studiul de prefezabilitate si fezabilitate la stadionul Dinamo, iar in perioada urmatoare se va finaliza procedura de achizitie publica privind proiectarea si executia Stadionului Giulesti – Rapid”, a mai anuntat Stanescu.

El s-a referit si la cresterea performantei termice a blocurilor de locuinte, mentionand ca a crescut cofinantarea de la bugetul de stat de la 50% la 60% pentru blocurile care vor intra in contract. “La nivelul institutiei noastre se considera prioritar acordarea de sprijin autoritatii administratiei publice locale pentru implementarea de proiecte concrete in beneficiul cetatenilor, dezvoltarea infrastructurii locale prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala si absorbtia fondurilor europene”, a subliniat ministrul.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.