PNDR: Ghidul Solicitantului pentru submasura 16.1 si submasura 16.1a – „Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale, dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese in sectorul agricol si pomicol”

proiecte-europene.jpg

AFIR a publicat varianta 2018 a Ghidului solicitantului pentru submasura 16.1 si submasura 16.1a – „Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese in sectorul agricol si pomicol”.

Status: Consultare
Depunere:
Buget:

Scop

Scopul principal al submasurii este de a sprijini infiintarea si functionarea Grupurilor Operationale (GO) cu scopul de a realiza, in comun, un proiect de dezvoltare-inovare nou, prin care sa se abordeze anumite probleme specifice si sa se valorifice oportunitatile existente in sectoarele agricol, agro-alimentar si forestier.

Obiective

Obiectivele submasurilor 16.1 si 16.1a sunt de a contribui la promovarea inovarii si cooperarii in sectorul agroalimentar, inclusiv in sectorul pomicol, prin dezvoltarea de proiecte-pilot si de noi produse, practici si tehnologii. infiintarea Grupurilor Operationale in cadrul submasurilor 16.1 si 16.1a va facilita cooperarea dintre fermieri, organismele de cercetare, universitati, consultanti si alti actori relevanti din sectorul agroalimentar, pentru cresterea gradului de inovare din aceste sectoare si adaptarea rezultatelor cercetarii la nevoile sectoriale.

Prin proiect nou se intelege ca fiind acel proiect prin intermediul caruia se propun actiuni specifice „proiectelor-pilot” sau „dezvoltarea de noi produse, practici, procese si tehnologii in sectorul agro-alimentar”.

Proiectele-pilot reprezinta importante instrumente pentru testarea aplicabilitatii comerciale, in diferite contexte, a tehnologiilor, tehnicilor si practicilor, precum si pentru adaptarea acestora acolo unde este necesar (in conformitate cu Regulamentul 1305/2013).

Proiectele se vor axa pe solutii inovatoare care vor genera beneficii directe pentru membrii GO, implicit pentru economia locala si/sau conditiile sociale si de mediu din zonele rurale, inclusiv prin diseminarea rezultatelor catre toti actorii interesati.

Solicitanti eligibili

Solicitantul trebuie sa fie un grup operational potential, fara statut juridic, constituit din minim un partener din categoriile de mai jos si cel putin un fermier/un grup de producatori/o cooperativa/alta forma de asociere in agricultura, in functie de tema proiectului:

  • Partener cu domeniul de activitate de cercetare (de ex.: productie/ procesare/ ambalare fructe), corespunzator temei proiectului;
  • Partener care are ca activitate principala procesarea/comercializarea fructelor din sectorul pomicol sau productia de ambalaje si alte produse destinate sectorului ca domeniu principal de activitate, in concordanta cu tema proiectului.

DOCUMENTATIE

Website

Ghidul solicitantului

Anexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top