PNDR: Sesiune de primire de proiecte pentru Submasura 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica

euro_caramizi.jpg

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) primeste proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016 pentru Submasura 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.10.2016
Suma maxima: 360 milioane euro

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este de:
 • creare si modernizare a infrastructurii rutiere locale si a sistemelor de alimentare cu apa/apa uzata, constituie elemente de baza pentru comunitatea rurala;
 • crearea si modernizarea infrastructurii educationale ante si prescolara si a infrastructurii de invatamant secundar superior, cu profil resurse naturale si protectia mediului dar si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

Obiectivele submasurii 7.2
 
• Crearea infrastructurii rutiera de interes local si o infrastructura de apa/apa uzata imbunatatite, care vor contribui la diminuarea tendintelor de declin social si economic si la imbunatatirea nivelului de trai in zonele rurale;
• Imbunatatirea conditiilor de trai pentru populatia rurala si la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban.

Beneficiari pot fi comunele si asociatiile acestora conform legislatiei nationale in vigoare sau ONG-uri pentru investitii in infrastructura educationala (gradinite) si sociala (infrastructura de tip after-school).

Valoarea sprijinului nerambursabil acordat este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritatile publice locale si ONG-uri care sunt negeneratoare de venit. Beneficiarii submasurii pot obtine pana la 4 milioane euro pentru proiectele depuse de asociatiile de dezvoltare intercomunitare.

Pentru proiectele privind infrastructura rutiera de interes local si infrastructura de apa/apa uzata sunt cheltuieli eligibile constructia, extinderea si/sau modernizarea retelei publice de apa in localitati rurale care fac parte din aglomerari umane intre 2.000 ‐ 10.000 locuitori echivalenti (l.e.), constructia, extinderea si/sau modernizarea retelei publice de apa uzata in localitati rurale care fac parte din aglomerari umane intre 2.000 ‐ 10.000 l.e. sau constructia, extinderea si/sau modernizarea retelei de drumuri de interes local.

Pentru proiectele care vizeaza infrastructura de apa/apa uzata este necesar ca solicitantii sa se informeze la Operatorul Regional daca localitatile rurale fac parte din aglomerari umane cuprinse intre 2.000 ‐ 10.000 locuitori echivalenti, conform Master Planului aprobat si daca investitia propusa nu este finantata/urmeaza a fi finantata prin POIM (Programul Operational Infrastructura Mare).

Cheltuielile eligibile pentru proiectele de infrastructura educationala/sociala sunt infiintarea si modernizarea (inclusiv dotarea) gradinitelor, numai a celor din afara incintei scolilor din mediul rural, inclusiv demolarea, in cazul in care expertiza tehnica o recomanda, extinderea si modernizarea (inclusiv dotarea) institutiilor de invatamant secundar superior, filiera tehnologica cu profil resurse naturale si protectia mediului si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

Depunere: 31 octombrie 2016, ora 16:00.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea online pe pagina oficiala a Agentiei www.afir.info.

Lista cheltuielilor eligibile, precum si toate conditiile de accesare ale celor acestei submasuri sunt disponibile pe site-ul AFIR, www.afir.info.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Cerere finantare (cererea trebuie descarcata pe calculator)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AFIR

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.