453 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural si protejarea patrimoniului cultural

proiecte-europene.jpg

Solicitantii de fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala pot depune proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, agricole sau forestiere si protejarea patrimoniului cultural, sumele disponibile pentru anul 2016 depasind 453 milioane de euro.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca s-a deschis sesiunea de primire de proiecte pentru submasurile 4.3.A — Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice — Infrastructura de acces agricola, 7.2 — Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, 7.6 — Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.

Pentru toate aceste submasuri, sesiunea anuala continua de primire a proiectelor este deschisa in intervalul 25 mai 2016, ora 9,00 — 31 octombrie 2016, ora 16:00.

“Dezvoltarea rurala se realizeaza atat prin investitiile beneficiarilor privati, cat si prin cele ale celor publici. Cele doua categorii de solicitanti se completeaza si se sprijina reciproc. Daca pana acum am deschis o parte din sesiunile pentru beneficiari privati, acum completam investitiile ce se pot finanta in acest an in spatiul rural cu cele care sunt accesibile beneficiarilor publici. Sunt trei submasuri foarte asteptate, tinand cont de faptul ca, atat pentru PNDR 2007-2013, cat si pentru sesiunea din 2015, nevoia de investitie pentru infrastructura din mediul rural a depasit alocarile”, a declarat Eugen Popescu, directorul general AFIR.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficiala a Agentiei www.afir.info pentru toate cele trei submasuri.

In scurt timp fondurile pentru infrastructura de acces agricola si fondurile pentru infrastructura rutiera rurala s-au epuizat.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.