POAD: 23 mil. euro pentru rechizite destinate copiilor din familii dezavantajate

ghid.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului „Acordarea de materiale școlare”.

Scopul apelului este prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către copiii care fac parte din familii dezavantajate. Concret, apelul va finanța acordarea de materiale școlare copiilor din familii dezavantajate. Ei vor primi rechizitele la grădiniță sau la școală.

Apelul este lansat în contextul în care, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, aprox. 2% din copiii de 8 ani nu sunt înscriși la școală, iar ponderea crește la 5-6% în cazul copiilor de 10 ani. Totodată, principala cauză a abandonului şcolar este cea economică. Ministerul Educației Naționale estimează că doar 32% dintre copiii de etnie romă sunt înscriși la grădiniță, față de media națională de 77%, deoarece părinții nu le pot cumpăra haine și rechizite.

În cadrul apelului POAD, poate depune proiecte Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu inspectoratele școlare.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate finanțează reducerea lipsurilor alimentare și materiale cu care se confruntă persoanele din grupurile vulnerabile. Programul are o alocare de 518,8 milioane euro.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.