POAD: Guvernul nu va mai distribui conserve ci mese calde si trusoul pentru nou nascuti

Trusou.jpg

Guvernul nu va mai distribui conserve prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), ci mese calde si trusoul pentru nou nascuti, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu, intr-o conferinta de presa.

“POAD a fost in perioada trecuta pe zona de agricultura pentru ca ideea de baza era sa vad cum distribui un surplus de alimente catre cei care au nevoie. Comisia a schimbat aceasta idee catre persoanele defavorizate si diferite tipuri de sustinere, dar noi nu am schimbat. Programul nostru operational a fost gandit raportandu-ne la ala vechi si distribuind conserve. Asta am schimbat acum. Nu vom mai distribui conserve, adaugam in noul POAD mese calde, trusouri pentru nou nascuti si multe alte modificari care urmaresc sa raspundem unor nevoi reale intr-o maniera moderna si intr-adevar sa contribuim la solutionarea problemelor”, a spus Dinu.

Potrivit acestuia, impactul social la cutiile pentru alimente distribuite este infim.

16 euro pe an am dat unei persoane defavorizate, ceea ce se traduce in cutiile de alimente pe care le distribuim, din punct de vedere al impactului este zero, daca suntem darnici e infim. O abordare mai sustenabila evident ca era necesara. Am flexibilizat mecanismul de implementare a programului operational si atunci si partea legata de distributie si implementare a programului e deschisa. Nu o sa mai fie doar la nivelul autoritatilor publice locale“, a mai aratat ministrul Fondurilor Europene.

Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigura pe intreaga perioada 2014 — 2020 distributia gratuita de ajutoare alimentare in toate localitatile din tara in favoarea persoanelor dezavantajate. Programul este finantat in proportie de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane si in proportie de 15% din bugetul national.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.