POC: S-a lansat apelul pentru imbunatatirea continutului digital si infrastructurii TIC in domeniul e-cultura!

curs-manager-proiect-fonduri-structurale.jpg

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale a lansat Actiunea 2.3.3 – imbunatatirea continutului digital si a infrastructurii TIC sistemice in domeniul e-educatie, e- incluziune, e-sanatate si e-cultura.

Status: Lansat
Depunere pana la: nu este anuntata
Buget:  10 milioane euro

Obiective

Obiectiv Specific OS 2.4 „Cresterea gradului de utilizare a Internetului” – Vor fi implementate proiecte cu activitati integrate, cu impact strategic national, care vizeaza un grup-tinta cât mai numeros si propun solutii care sunt mai eficiente sa fie aplicate la nivel sistemic, orizontal, la nivel national.

Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva, denumita in continuare Axa prioritara 2 – TIC, contribuie direct la implementarea Strategiei Nationale Agenda Digitala pentru România 2020, aprobata prin H.G. 245/2015.

Scopul actiunilor din cadrul Axei 2 este de a asigura, pe de o parte, o aplicare coerenta si uniforma a instrumentelor TIC in toate sistemele publice implementate in România, precum si de comunicare/corelare a lor cu sistemele europene relevante.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii trebuie sa se asigure ca solutiile tehnologice propuse respecta cadrul legal national, iar infrastructura hardware si software de baza achizitionate in cadrul proiectului vor putea fi integrate cu solutii tehnologice de tip cloud respectând principiile de virtualizare a resurselor, arhitecturi bazate pe servicii (SOA), monitorizarea si punerea la dispozitie a resurselor.

La nivelul proiectului, solicitantul poate completa descrierea grupului/grupurilor tinta, cuantificarea grupului tinta (cu mentionarea sursei de informatii), precum si informatii referitoare la efectul proiectului asupra grupului tinta.
Se vor indica grupurile/entitatile care vor beneficia sau care sunt vizate de rezultatele proiectului, direct sau indirect.

Buget

Alocarea indicativa pentru acest apel este de 10 milioane euro din FEDR, din care maxim 600.000 euro din FEDR pentru interventii in zona ITI.

In cadrul acestui apel va fi acceptat un singur proiect, cu valoare maxima de 10 milioane euro FEDR (echivalentul in lei = 45.000.000 lei), care va atinge valorile tinta prevazute in POC. Proiectul propus va include si interventii in zona ITI de maxim 600.000 euro FEDR. in masura in care interventiile adresate zonei ITI nu vor atinge valoarea de 600.000 de euro, diferenta va putea fi alocata pentru celelalte zone.

Pentru proiectele implementate la nivel national asistenta nerambursabila solicitata si contributia solicitantului se va realiza in baza unei pro-rate care va conduce la urmatoarea intensitate a finantarii: FEDR – 84,3411% si BS – 15,6589%.

Durata

Durata maxima de implementare a unui proiect (inclusiv realizarea cheltuielilor si depunerea cererilor de rambursare) este de cel mult 36 de luni. Perioada de implementare a proiectului se poate majora peste durata de 36 luni, in baza unei justificari temeinice a beneficiarilor rezultata din procesul de implementare.

Documentatie

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top