Start-up Nation Romania: Au mai aparut informatii despre programul prin care antreprenorii vor putea lua 200.000 de lei de la stat / Initiator: Si bucurestenii trebuie sa primeasca banii

bani.jpg

In cadrul Programului Start-up Nation, in care statul urmeaza sa acorde fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei (44.000 euro) romanilor care incep mici afaceri, ar urma sa permita si finantarea afacerilor cu numai un singur angajat, conform unor informatii publicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri. intre timp, reprezentanti ai antreprenorilor IMM din Romania se arata inrijorati de ritmul cu care Guvernul operationalizeaza programul de sprijin.

Micile firme noi vor putea primi pana la 100.000 de lei pentru investitii, in cadrul Programului Start-up Nation Romania, chiar daca vor avea doar un singur angajat, conform unor informatii preliminare postate marti pe Facebook de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Conform unui anunt al institutiei, valoarea ajutorului nerambursabil va fi urmatoarea:

  • maximum 100.000 lei / IMM / minim 1 loc de munca creat;
  • maximum 200.000 lei / IMM / minim 2 locuri de munca create.

O astfel de prevedere se poate face prin modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici şi mijlocii, care a fost publicata de Guvern in Monitorul Oficial pe 30 ianuarie si care practic pune bazele si traseaza conditiile generale ale programului Start-up Nation Romania. Aceasta ordonanta de urgenta, in forma publicata de Guvern in Monitorul Oficial, prevede explicit ca solicitantii (indiferent de suma ceruta) trebuie sp angajeze cel putin doua persoane.

Ordonanta de urgenta poate fi modificata, in Parlament, prin legea de aprobare a acesteia. Deocamdata, proiectul de lege de aprobare a ordonantei a trecut de Senat, cu unele modificari, iar acum se afla la Camera Deputatilor.

De asemenea, Guvernul poate emite o noua ordonanta de urgenta pentru modificarea celei din ianuarie.

Continuarea articolului: startupcafe.ro

Apelati cu incredere la consultantii nostri accesand: cerere.finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.