POR: Instructiunea nr. 118, privind verificarea obiectivelor si a indicatorilor

functionar_expert.jpg

functionar_expertAutoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a emis Instructiunea nr. 118/27.02.2014, care completeaza Procedura de Monitorizare a proiectelor finantare prin POR (editia a III-a a manualului), prin introducerea unui nou capitol V – Verificarea indeplinirii obiectivelor si indicatorilor proiectelor cu finantare POR (Axele 1 – 5).

Aceasta completare a procedurii a fost determinata de recomandarea Autoritatii de Audit, potrivit careia, la autorizarea cererilor de rambursare, Autoritatea de Management se va asigura de corelarea indicatorilor fizici si financiari ai proiectelor, valorificand informatiile disponibile la nivelul Directiei Monitorizare.

La vizitele pe teren desfasurate de OI in vederea verificarii Cererii de rambursare finala va participa si reprezentantul Departamentului responsabil de monitorizarea proiectelor, care va redacta Raportul final de vizita la fata locului, potrivit prezentei proceduri astfel completata.

Ulterior, seful OI va comunica in scris sefului AM POR (si in atentia Directiei Monitorizare) finalizarea analizei pe fiecare proiect in parte, confirmand indeplinirea obiectivelor si indicatorilor proiectelor si semnaland dupa caz, diferentele existente fata de prevederile contractuale, insotite de propunerile de masuri din partea OI.

Prin aceasta instructiune se completeaza si Capitolul I. Verificare de documente, pasul RT/RF1 cu precizarea ca Beneficiarul va transmite OI Raportul de progres final, la momentul depunerii Cererii de rambursare finala, in acelasi format cu Raportul de progres trimestrial, Anexa 2A/2B la prezenta procedura. Rapoartele de progres se vor depune la OI, in atentia Departamentului responsabil de monitorizarea proiectelor si vor fi insotite de Procesele verbale de recptie la terminarea lucrarilor si/sau de Procesele verbale de punere in functiune a bunurilor achizitionate.

Document anexat:

Instructiunea nr. 118 (PDF)

Sursa: AM POR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.