POR: Modificarea Manualului de Identitate Vizuala pentru proiectele cu finantare REGIO

regio.gif

REGIOPentru armonizarea tuturor documentelor emise in cadrul proiectelor cu finantare Regio si pentru aplicarea unitara a elementelor de identitate vizuala, a fost modificat Manualul de identitate Vizuala (MIV) al programului, care a ajuns astfel, la cea de-a patra editie.

Modificarea se refera la logo-ul utilizat pentru MDRAP in cadrul materialelor de informare si promovare, ce contine denumirea descriptiva a ministerului si nu sigla grafica ce apare pe site-ul Ministerului.

Readucem aminte tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile REGIO obligativitatea de a aplica prevederile acestei editii a MIV, indiferent de data semnarii contractului de finantare. In aceasta varianta au fost corelate masurile prevazute in MIV editia a III-a, emisa in 2012, cu cele din Anexa II a contractelor de finantare.

De asemenea sunt aduse clarificari si in ceea ce priveste materialele de presa, paginile web sau alte materiale de promovare.

Una dintre modificarile relevante, datorita obligativitatii tuturor beneficiarilor de a publica un anunt de presa la demararea si finalizarea proiectului, este eliminarea modelului de anunt de presa.

Astfel pentru promovarea proiectului se va folosi doar macheta comunicatului de presa, cu scrierea in banda gri a tipului de material pentru mass-media folosit. in continutul materialului de promovare prin mass-media se vor introduce in mod obligatoriu, pe langa textul de promovare a proiectului, urmatoarele informatii: titlul proiectului, numele beneficiarului, al programului (Programul Operational Regional), al Autoritatii de Management (MDRAP), al Organismului Intermediar, valoarea totala a proiectului, inclusiv finantarea nerambursabila, data publicarii si datele de contact ale beneficiarului finantarii.

O alta modificare prevazuta in varianta consolidata a MIV este introducerea textului „Material gratuit” la publicatiile de tip brosuri, reviste, pliante, ghid, catalog etc. in cazul afisului se face clarificarea ca acesta contine atat caseta tehnica, cat si datele de contact ale beneficiarului, pe langa elementele de identitate vizuala obligatorii.

In ceea ce priveste paginile web realizate din fondurile proiectului sau propuse in cererea de finantare pentru a fi realizate in cadrul proiectului, este obligatoriu ca beneficiarul sa introduca in partea superioara a site-ului siglele prevazute in manual, si fiecare sigla va avea un link catre site-ul institutiei pe care o reprezinta.

Documente anexate
Manualul de Identitate Vizuala Regio – ediţia a IV-a (PDF)

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.