POS Transport: 33 de milioane de lei pentru reabilitarea cailor ferate din zona Moldovei

cai_ferate.jpg

cai_ferateAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport (AM POS T) si Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA au semnat contractul de finantare pentru proiectul “Lucrari de reabilitare pentru poduri, podete si tuneluri de cale ferata – Sucursala Regionala de Cai Ferate Iasi”.

Obiectivul proiectului este acela de a asigura inter-operabilitatea in cadrul retelei nationale de transport feroviar, prin modernizarea tronsoanelor de cale ferata, precum si prin reabilitarea statiilor de cale ferata, a podurilor si tunelelor.

Prin reabilitarea celor 19 structuri de cale ferata din cadrul contractului, vor fi atinse urmatoarele obiective:

  • Cresterea gradului de siguranta a traficului feroviar de marfuri si pasageri pe liniile de cale ferata 500, 507, 511 si 600, prin eliminarea punctelor periculoase determinate de starea tehnica a podurilor;
  • Imbunatatirea confortului calatorilor si a eficientei traficului pe calea ferata, prin cresterea vitezei de circulatie si prin ridicarea restrictiilor de tonaj/gabarit.

Proiectul are un buget total de 52.093.633 lei, din care 32.858.447 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat.

Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CNCF “CFR” SA. Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T, in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”, Domeniul major de interventie 2.2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare nationale si a serviciilor de calatori”.

Perioada de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este 1.10.2013 – 1.11.2015, fiind urmata de perioada de garantie intre 2.03.2014 – 2.11.2016.

Sursa: AM POST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.