Prima de 10.000 de euro starneste interesul pentru masinile electrice

rabla.jpg

Prima de 10.000 de euro promisa de Ministerul Mediului pentru achizitia unui automobil electric a determinat deja inregistrarea a peste 100 de comenzi pe piata locala, cele mai multe fiind inregistrate de Mercedes-Benz si BMW.

Cererea cea mai mare pe piata este pentru modelele smart electric, pentru care ar fi inregistrate deja 70 de comenzi, in contextul in care prin Rabla Plus pretul unui smart fortwo pleaca de la aproape 13.000 de euro. Informatia nu a fost confirmata de reprezentantii Mercedes-Benz, care insa au subliniat ca exista cerere mare pentru acel model.

Pe locul secund se afla BMW, care are deja peste 30 de comenzi pentru modelul i3. Din acesta s-au vandut anul trecut aproape 40 de unitati.

„Avem un numar de rezervari care se apropie deja de vanzarile din anul precedent si multe discutii avansate pentru un numar aproape la fel de mare de modele. Interesul generat de programul guvernamental este evident si a adus un numar foarte mare de clienti si potentiali clienti in showroom. Efectele pozitive nu pot fi contestate. Asteptam cu mare interes aprobarea primelor dosare pentru a face primele livrari“, au spus reprezentantii BMW Romania.

In acest moment cel mai cautat model din gama BMW este i3 cu bateria de 94Ah, model ce permite o autonomie reala de 200 km in utlizarea zilnica si maxima de 300 km si are un pret de circa 27.500 euro cu TVA prin Rabla Plus.

Sursa: Ziarul Financiar

One thought on “Prima de 10.000 de euro starneste interesul pentru masinile electrice”

  1. dan spune:

    pana acum nu s-a finantat nici un euro pentru acest program. romanii sunt mintiti cu subventia de 10.000 euro.
    masina achizitionata nu este subventionata din doua motive.
    primul motiv – o masina electrica iese pe poarta fabricii cu un pret iar romanul plateste tot acel pret pe aceasta.
    al doilea motiv – nu se gaseste pe factura stipulat pretul masinii minus cei 10.000 euro. practic pretul nu este modificat este chiar mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.