Proiecte de peste 70 milioane euro, depuse de Primăria Deva la ADR Vest

primaria-deva-300x225.jpg

Primăria municipiului Deva a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest proiecte în valoare de 70,5 milioane de euro pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile, dintre cele 31 de proiecte, pentru 14 fiind deja semnate contractele în vederea finanţării, a anunţat primarul Florin Oancea.

“Avem semnate 14 contracte de finanţare. Suma contractată depăşeşte 11,5 milioane de euro, din totalul celor 70,5 milioane de euro. Mai sunt 17 proiecte şi sperăm să le putem semna până în vara acestui an. Este o mare bucurie pentru că pentru prima dată avem depuse atâtea proiecte pe fonduri europene”, a spus edilul.

Primarul municipiului Deva a semnat miercuri patru contracte de finanţare pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe, apreciind că în primăvară vor începe procedurile de licitaţie publică, iar în vară vor demara lucrările de execuţie. “Sunt proiecte importante pentru cetăţeni, pentru că se vor reduce în mod considerabil costurile la facturile de încălzire. Municipalitatea câştigă prin prisma esteticului. Eu sunt interesat ca oamenii să plătească mai puţin, dar şi oraşul să arate mai bine”, a arătat Oancea.

Între proiectele depuse la finanţare de Primăria Deva se numără şi cele referitoare la refacerea centrului vechi al oraşului, până la Parcul Cetăţii, dar şi cel pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi punere în valoare a ultimei porţiuni din Cetatea Deva, cunoscută sub numele de Incinta 1.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.