ANCPI: A inceput licitatia pentru inregistrarea sistematica din bani europeni a primelor 194 de localitati

phpThumb_generated_thumbnailjpg-4.jpg

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a initiat procedura de licitatie pentru Servicii de inregistrare sistematica in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor din 194 de unitati administrativ-teritoriale (UAT).

ANCPI a publicat joi, 11 octombrie 2018, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), anuntul cu numarul CN1005022 – “Servicii de inregistrare sistematica in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor din 194 de unitati administrativ-teritoriale”. Finantarea acestor servicii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – Proiectul major privind „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”.

Achizitia se desfasoara pe 36 de loturi si se va finaliza cu incheiere de acord cadru/lot pentru o perioada de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.

Anuntul a fost publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2018/S 196-443574, astfel incat la procedura poate avea acces orice operator din tara sau din strainatate care indeplineste cerintele solicitate de ANCPI. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

ANCPI a incheiat, pe 26 septembrie 2018, contractul de finantare a Proiectului major cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Proiectul „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania” completeaza obiectivul Programului National de Cadastru si Carte Funciara (PNCCF) prin realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei

Valoarea totala a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 – cofinantare de la bugetul de stat.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost facuta dupa urmatoarele criterii de prioritizare: localitati care fac obiectul dezvoltarii proiectelor de infrastructura prevazute in Master Planul General de Transport al Romaniei, localitati care implementeaza ori sunt incluse in proiecte de dezvoltare a infrastructurii in cadrul altor programe si localitati in care sunt identificate zone cu vulnerabilitati sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.