Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc

Obiectivele programului

Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual in Romania si are ca tinta promovarea diversitatii culturale europene si dezvoltarea unei industrii audiovizuale nationale viabile.

Solicitanti eligibili

Schema de granturi se adreseaza companiilor romanesti independente, care au in desfasurare un proiect audiovizual sau cinematografic.

Activitati eligibile

Etapa de dezvoltare include urmatoarele activitati: achizitia drepturilor, scrierea scenariului, de la sinopsis pana la forma sa finala storyboard, realizarea distributiei si alegerea echipei tehnice, evaluarea costurilor, dezvoltarea planului de finantare a proiectului, cercetari pentru identificarea viitorilor parteneri, co-producatori si finantatori, realizarea planului de productie, realizarea planului de vanzari, distributie si marketing.

Conditii de finantare

Candidatii la finantarea pentru dezvoltarea proiectelor audiovizuale trebuie sa fie companii independente de productie si trebuie sa fie inregistrate de cel putin trei luni.

Bugetul total al Schemei de Grant-uri pentru Dezvoltare este de 300.000 de euro. Ajutorul financiar pentru costurile de dezvoltare nu vor depasi, in nici un caz, 90% din costurile din bugetul prevazut pentru dezvoltarea unui proiect.
Suma maxima acordata pentru fiecare categorie este urmatoarea : 25.000 de euro (pentru proiecte dramatice), 17.000 de euro (pentru documentare) si 30.000 de euro (pentru proiecte de animatie).

Termene limita

Dosarele de candidatura trebuie trimise pana la 29 iunie 2007, ora 16.00.

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Pre Media Support
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.