Programul de Interes National “Dezvoltarea serviciilor sociale specializate pentru persoanele adulte cu handicap: Centre de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu”

Introducere

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap acorda finantari nerambursabile pentru proiecte cu derulare in anul 2006, in limita subventiilor alocate cu aceasta destinatie prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Obiectivele programului

In aceasta categorie intra:

  • asigurarea implementarii programelor individuale de reabilitare si integrare sociala elaborate de comisiile de evaluare a persoanelor adulte cu handicap;
  • asigurarea conditiilor necesare pentru recuperarea persoanelor adulte cu handicap locomotor din centrele rezidentiale si din familie.
Solicitanti eligibili

Pot avea calitatea de solicitanti eligibili numai urmatoarele persoane juridice:

  • persoane juridice fara scop patrimonial – asociatii ori fundatii constituite conform legii – care au ca obiect de activitate desfasurarea de activitati nonprofit in domeniul asistentei sociale (persoane cu handicap, copii, persoane varstnice, persoane in dificultate etc.);
  • Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliilor Judetene, respectiv a Consiliilor Locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.
Activitati eligibile

Programul are in vedere: infiintarea unui numar de 47 de centre de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoanele cu handicap, care ofera servicii de recuperare si reabilitare pentru persoanele cu handicap locomotor din centrele rezidentiale si din familie.

Conditii de finantare

Suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect prin care se propune infiintarea unui centru de recuperare si reabilitare persoanele cu handicap locomor din centrele rezidentiale si de familie este de 91.000 lei.

Bugetul aferent pentru acest program de interes national este de 4.300 mii lei: 91,48 mii lei/centru, si se va utiliza numai pentru dotare cu aparatura specifica activitatii de recuperare.

Solicitantilor li se impune sa contribuie la finantarea costurilor proiectului din fonduri proprii intr-un procent cat mai mare posibil, care nu poate fi inferior limitei de 10% din valoarea totala a finatarii nerambursabile.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerii de proiect este 11.08.2006 ora 12.00.

Adresa la care se depune propunere de proiect :

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap

Adresa: Calea Victoriei Nr. 194

Bucuresti

Finantator: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.