Bani pentru completarea echipei – Schema de ajutor de stat

Bani pentru facilitatea integrarii pe piata muncii a lucratorilor defavorizati
Schema de ajutor de stat “Bani pentru completarea echipei”

Introducere

Schema de ajutor de stat pentru ocuparea fortei de munca denumita “Bani pentru completarea echipei”, se aplica urmatoarelor Domenii de Interventie din POSDRU:
– Domeniul Major de Interventie 5.1 “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”;
– Domeniul Major de Interventie 5.2 “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

Obiectivele programului

Obiectivul general al acestei scheme este cresterea ocuparii fortei de munca, prin facilitatea integrarii pe piata muncii a lucratorilor defavorizati, lucratorilor extrem de defavorizati si cu handicap, respectiv atragerea si mentinerea acestora pe piata muncii.

Solicitanti eligibili

In cadrul acestei scheme de ajutor de stat solicitantii eligibili sunt doar interprinderile.

Activitati eligibile

Activitatile eligibile in cadrul acestei scheme de ajutor sunt cele care vizeaza incadrarea in munca a lucratorilor defavorizati, a lucratorilor extrem de defavorizati si cu handicap, precum si compensarea costurilor suplimentare generate de incadrarea in munca a lucratorilor cu handicap, respectiv adaptarea locului de munca la cerintele specifice lucratorilor cu handicap.

Conditii de finantare
In cazul ajutoarelor acordate pentru Domeniul Major de Interventie 5.1 “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”, valoarea estimata a ajutorului este de 108.000.000 lei.

In cazul ajutoarelor acordate pentru Domeniul Major de Interventie 5.2 “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”, valoarea estimata a ajutorului este de 118.650.000 lei.

Termene limita

Cererile de ajutor de stat se completeaza si se transmit electronic, prin sistemul informatic ActionWeb, aflat pe pagina de intranet a AMPOSDRU, www.fseromania.ro, pana la utilizarea integrala a fondurilor alocate, dar nu mai tarziu de data de 30 noiembrie 2010, ora 16:00.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Fseromania.ro
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.