MAROC – burse acordate in baza documentului de colaborare bilaterala

Burse pentru formare universitara

Solicitanti eligibili

Conditii de eligibilitate (trebuie indeplinite cumulativ):
1. candidatii sunt cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania.
2. candidatii provin din institutii de invatamant acreditate din Romania / institutii organizatoare de studii universitare de doctorat din Romania / institute de cercetare aflate in subordinea M.E.C.T.S. si au, dupa caz, urmatoarea calitate:
a) elevi in clasa a XII-a;
b) studenti la studii universitare de licenta / de masterat la invatamantul de zi;
c) doctoranzi, forma cu frecventa;
d) cadre didactice titulare;
e) medici rezidenti, in perioada de rezidenta finantata de M.E.C.T.S.;
f) cercetatori.
3. candidatii au la momentul plecarii la studii in strainatate, una din calitatile mentionate la punctul 2. Fac exceptie persoanele care vor urma in strainatate (prin bursa obtinuta) studii universitare complete de licenta, de masterat sau de doctorat.
4. candidatii cunosc cel putin o limba straina acceptata de partea externa pentru stagiu.
5. candidatii trebuie sa indeplineasca si conditiile impuse de partea marocana (a se vedea site-ul L’Agence Marocaine de Coopération Internationale – http://www.amci.ma).

Activitati eligibile

Partea primitoare asigura:
– burse lunare sau alocatii, in conformitate cu legislatia interna aplicabila studentilor si stagiarilor straini
– 750 dirhami pe luna, pentru o perioada de 12 luni pe an academic si pentru durata normala a ciclului de studii. Acordarea acesteia nu presupune suportarea cheltuielilor de cazare, transport sau a oricaror alte taxe de participare la studii;
– accesul la caminele studentesti si cantinele universitare in aceleasi conditii ca pentru proprii studenti, in functie de posibilitati;
– asistenta medicala gratuita in unitati sanitare publice, in caz de urgente medico-chirurgicale si boli cu potential endemo-epidemic, in conformitate cu legislatia interna.

Partea romana asigura, in baza H.G. nr. 1070/2001, transportul international si o bursa in valuta, ca supliment la bursa oferita de statul primitor (al carei cuantum se aproba anual prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului).

Conditii de finantare
Se ofera:
12 burse de studii, din care 2 burse pentru studii universitare de masterat sau doctorat, in domeniile de interes pentru Partea beneficiara si in functie de locurile disponibile, in conformitate cu conditiile cerute pentru fiecare filiera.
3 burse pentru cursuri de vara, literatura si civilizatie (din cauza reducerilor bugetare, M.E.C.T.S. prin A.C.B.S. nu va asigura transportul international tinerilor nominalizati pentru cursuri de vara in anul universitar 2011-2012).
Termene limita

Dosarul de candidatura complet se depune (direct sau prin curier) sau prin posta cu confirmare de primire la Registratura A.C.B.S. din strada Caransebes nr. 1, et. 7 (A.C.B.S. / Secretariat) sector 1, Bucuresti, pana la data de 06 mai 2011.

Finantator: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Sursa: Agentia de Credite si Burse de Studii
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.