Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013

Fonduri pentru cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile

Introducere

Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, in calitate de Autoritate Comuna de Management a programului, in colaborare Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Slovacia si Ministerul Dezvoltarii Economice si Comertului din Ucraina a lansat a treia solicitare de propuneri de proiecte la nivelul Programului de Cooperare Transfrontaliera ENPI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013.

Obiectivele programului

Obiectivul general al Programului este de a promova, cu sprijinul Uniunii Europene, activitati care sa intensifice si adanceasca cooperarea sociala si economica dintre regiunile Ucrainei si ale Statelor Membre care au granita comuna.

Solicitanti eligibili

Aplicantii eligibili sunt organizatii nationale, regionale si locale active in domeniile relevante, definite ca si prioritati ale programului; institutii semi-publice, precum asociatii si promotori de dezvoltare regionala, agentii de dezvoltare si inovare, institute de cercetare si universitati; asociatii antreprenoriale regionale si locale (de ex. Camere de comert); organizatii profesionale; administratii regionale si locale si organizatii ale acestora actionand ca si persoane juridice, consilii regionale; actori neguvernamentali precum organizatii neguvernamentale, organizatii reprezentand minoritatile nationale si/sau entice, grupuri civice locale, asociatii, cooperative, sindicate, organizatii reprezentand interese economice si sociale, organizatii ale consumatorilor, organizatii de tineret si ale femeilor, organizatii stiintifice, educationale, culturale etc.

Aplicantii trebuie sa actioneze in parteneriat, care sa cuprinda cel putin un partener din Ucraina si unul din Statele Membre participante la Program.

Activitati eligibile

Apelul este deschis proiectelor de cooperare transfrontaliera in domeniile dezvoltarii economice durabile, turismului, cooperarii institutionale, protectiei naturii si al mediului inconjurator.

Aria eligibila a programului:
Ungaria: judetele Szabolcs-Szatmár-Bereg Borsod-Abaúj-Zemplén
Slovacia: regiunile Košický, Prešovský
Romania: judetele Satu Mare, Maramures si Suceava
Ucraina: regiunile Zakarpatska, Ivano-Frankivska, Chernivetska

Conditii de finantare
Proiectele vor fi finantate prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si din contributia celor trei state membre ale Uniunii Europene.

In cadrul prezentei solicitari de propuneri de proiecte sunt disponibile fonduri ENPI, in valoare de 8.000.000 euro.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte la Secretariatul Tehnic Comun al programului din Budapesta (VÁTI, 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32) este 31 ianuarie 2012, ora 14.00 GMT+1.

Proiectele trebuie depuse in limba engleza.

Finantator: Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI)
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.