Programul comunitar in domeniul cultural – Sprijin pentru actiuni culturale

Obiectivele programului

Acest program are ca obiectiv general intensificarea ariei culturale impartasita de europeni prin intermediul dezvoltarii cooperarii culturale dintre artisti, oameni de cultura si institutii culturale din tarile care participa la acest program, cu intentia de a incuraja manifestarea cetateniei europene prin mobilitatea transnationala a persoanelor ce activeaza in domeniul cultural, circulatia transnationala a operelor culturale si artistice si, de asemenea, prin dialogul intercultural.

Obiectivul specific al programului este sa depaseasca abordarea pur sectoriala prin adoptarea unei perspective inter-disciplinare. Doreste sa incurajeze proiectele de cooperare intre sectoare culturale.

Solicitanti eligibili

Aceasta finantare poate fi solicitata de orice persoana fizica sau juridica a carei principala activitate se situeaza in domeniul cultural, care are sediul inregistrat intr-una din tarile participante si are capacitatea financiara si operationala de a duce la indeplinire actiunea propusa.

Tarile eligibile sunt:

  • Statele Membre ale Uniunii Europene (Bulgaria si Romania au fost acceptate pentru aderare si vor deveni State Membre la data de 1 Ianuarie 2005)
  • cele trei tari membre EEA (Islanda, Lichtenstein, Norvegia)
  • tarile canditate (Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Turcia) si tarile din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Serbia, inclusiv Kosovo).
Activitati eligibile
  • Masura 1.1 – proiecte de cooperare culturala care promoveaza cooperarea sustinuta si structurata intre operatori culturali din tarile participante.
  • Masura 1.2.1 – actiuni de cooperare culturala de natura sectoriala sau multi-sectoriala.
  • Masura 1.2.2 – proiecte de traduceri literare (opere literare traduse dintr-o limba europeana in alta limba europeana, traduceri ale unor texte antice).
Conditii de finantare

In total, bugetul alocat acestui proiect este de aproximativ 15 500 000 Euro pentru masura 1.1, 12 000 000 Euro pentru masura 1.2.1 si 1 500 000 Euro pentru masura 1.2.2.

Termene limita

Proiectele trebuie predate pana la data de 28 februarie 2007.

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Comisia Europeana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.