Promovarea cetateniei europene active

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Apelul pentru propuneri de finantare este destinat sustinerii proiectelor in cadrul infratirii oraselor in Statele Membre si in celalte state eligibile si contribuie la cresterea gradului de constientizare cu privire la problemele europene, la imbunatatirea legaturilor noi sau deja existente si a retelelor intre autoritatile locale, la dezvoltarea dialogului intre cetatenii Uniunii Europene, la promovarea ideii de infratire a oraselor si la diseminarea practicilor pozitive cu privire la infratirea oraselor in Europa.

Obiectivele programului

Acest apel de propuneri de finantare vizeaza actiuni in cadrul infratirii oraselor precum conferinte, seminarii de pregatire si campanii de informare. Un apel pentru propuneri de finantare privitoare la intalniri intre cetatenii oraselor infratite va fi publicat separat.

Solicitanti eligibili

Pentru a fi eligibil, candidatul trebuie sa fie o organizatie cu personalitate juridica si sa fie stabilit intr-o tara eligibila. Tari eligibile: cele 25 de State Membre, Bulgaria si Romania.

Numai urmatoarele tipuri de organizatii sunt eligibile:

  • autoritatile municipale si asociatiile/comitetele de infratire;
  • autoritatile locale si regionale;
  • asociatii reprezentand autoritatile locale.
Activitati eligibile

Apelul are ca scop sustinerea proiectelor din urmatoarele trei tipuri:

  • Tip 1: Conferinte tematice in cadrul infratirii oraselor privesc cresterea gradului de constientizare in probleme de politica europeana. Conferintele trebuie sa implice participanti ai autoritatilor municipale din cel putin doua state eligibile, dintre care cel putin unul sa fie Stat Membru.
  • Tip 2: Seminariile de pregatire despre infratirea oraselor privesc persoanele responsabile cu proiectele de infratire a oraselor si le permit acestora sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare organizarii proiectelor de infratire la un nivel european inalt.
  • Tip 3: Campanii de informare pentru promovarea infratirii oraselor – o noutate in program, lansate pentru a permite organizatiilor corespunzatoare, ca de exemplu asociatiile regionale, nationale sau europene ale autoritatilor locale sa intreprinda actiuni inovatoare care sa sustina dezvoltarea infratirii oraselor.

Campaniile de informare trebuie sa tinteasca municipalitatile si sa urmareasca ideea de infratire a oraselor in Europa prin diseminarea informatiilor privitoare la programul Infratirea Oraselor si prin accentuarea importantei miscarii de infratire a oraselor in Europa. Campaniile de informare trebuie sa acopere cel putin doua tari eligibile si sa includa cel putin un Stat Membru.

Conditii de finantare

Grantul acordat nu poate sa depaseasca 60 % din costurile totale eligibile.

Bugetele proiectelor trebuie sa fie intre:

  • minim 10.000 Euro;
  • maximum 60.000 Euro

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 17 Octombrie 2005 pentru proiectele incepand din 15 Aprilie pana pe 31 august 2006, si 1 martie 2006 pentru proiecte incepand din 1 septembrie pana in 31 decembrie 2006.

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Comisia Europeana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.