Programe active de finantare nerambursabila pentru fermieri

agricultura11.jpg

agricultura-baniFermierii si cei care activeaza in domeniul agriculturii au la dispozitie doua linii de finantare europeana deschise prin noul PNDR – Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020.

In primul rand, fermierii pot depune proiecte in cadrul Masurii 4 „Investitii in active fizice“ – submasura 4.1 Investitii in exploatatii agricole. Masura este deschisa pana la 30 octombrie iar banii se acorda pentru amenajarea si dotarea spatiilor de desfacere si comercializare, precum si alte cheltuieli de marketing (infiintarea unui site pentru promovarea si comercializarea propriilor produse; etichetarea).

A doua linie de finantare deschisa face parte din Masura 6 „Dezvoltarea exploatatiilor si a intreprinderilor“ – submasura 6.1Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri“. Astfel, fondurile se dau pentru o perioada de maxim trei/ cinci ani (perioada de cinci ani se aplica doar pentru sectorul pomicol) si este de: 50.000 de euro pentru exploatatiile intre 30.000 S.O. si 50.000 SO, 40.000 de euro pentru exploatatiile intre 12.000 S.O. si 29.999 SO. Masura este deschisa pana la 30 octombrie acest an.

Mai multe detalii: www.ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.