Programul Cantemir 2012

carte_deschisa1.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Fonduri nerambursabile pentru promovarea creatiilor romanesti de valoare

Introducere
Programul Cantemir este singurul program de cofinantare al Institutului Cultural Roman pentru proiecte culturale care se desfasoara in strainatate. Finantarea se acorda proiectelor castigatoare in urma unui concurs public de proiecte. Programul a fost initiat in 2006 si presupune organizarea uneia sau a mai multor sesiuni anuale de selectie a proiectelor. Finantarea nerambursabila este destinata proiectelor initiate si realizate, in mod independent, de catre operatorii culturali.

Obiectivele programului
Programul urmareste cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romane pe pietele culturale internationale prin promovarea creatiilor romanesti de valoare, incurajand totodata cooperarea dintre artistii romani si straini, dialogul intercultural, precum si parteneriatul institutional dintre organizatii culturale romanesti si organizatii culturale de prestigiu din strainatate.

Solicitanti eligibili
Pot sa aplice persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat, autorizate, respectiv infiintate in conditiile legii romane.

Activitati eligibile
Pot fi incluse in formularul de buget urmatoarele tipuri de cheltuieli, daca acestea reprezinta costuri necesare si rezonabile pentru realizarea proiectului, vor fi efectuate pe perioada de desfasurare a proiectului, si sunt legate in mod direct de realizarea acestuia:

A. Cheltuieli legate de realizarea activitatilor proiectului

1. Onorarii acordate titularilor de drepturi de autor sau de drepturi conexe;
2. Remuneratii acordate prestatorilor de servicii (persoane fizice);
3. Cazarea participantilor/invitatilor, precum si cazarea echipei de proiect;
4. Transportul international, intern (intre localitati, in aceeasi tara) sau local (in localitate) al participantilor/invitatilor si al echipei de proiect.
5. Cheltuieli aferente transportului de persoane: viza, asigurare de calatorie, taxe de drum si taxe de parcare (cu exceptia taxelor de parcare auto la hotel, care sunt neeligibile);
6. Achizitii de servicii
Pot fi incluse aici urmatoarele tipuri de servicii: servicii legate de promovare, publicitate, diseminare, realizare si distributie materiale de promovare; servicii de tehnoredactare, editare; servicii de traducere si interpretariat; servicii de transport persoane sau echipamente si materiale; servicii de inchiriere echipamente, mijloace de transport sau spatii destinate organizarii evenimentelor (inclusiv spatii destinate cazarii).
7. Diurna
Diurna poate fi acordata numai persoanelor cu statut de angajat al beneficiarului (pentru cheltuieli realizate din finantare) sau persoanelor cu statut de angajat al partenerului (pentru cheltuieli realizate din cofinantare), in baza unui contract individual de munca. Diurna nu se poate acorda cumulativ cu cheltuielile de masa.
8. Expedieri postale legate de promovarea proiectului.

B. Cheltuieli administrative

Cheltuielile administrative nu pot sa depaseasca 20% din valoarea finantarii.
1. Cheltuieli cu plata membrilor echipei de proiect (persoane fizice) – contracte de prestari servicii sau contracte individuale de munca. Functiile eligibile in cadrul echipei de proiect sunt: coordonator de proiect, asistent proiect, asistent finaciar.
2. Masa participantilor/invitatilor si a echipei de proiect.
Masa trebuie sa fie la nivelul diurnei, conform baremelor legale aplicabile.
3. Expedieri postale legate de administrarea proiectului.
4. Traducerea documentelor justificative anexate rapoartelor.
5. Achizitii consumabile de birou.

Proiectele finantate se pot desfasura pe o perioada de maximum 14 luni, intre 6 august 2012 – 15 septembrie 2013.

Conditii de finantare
Bugetul alocat finantarii proiectelor in 2012 este de 1.352.930,24 lei, iar valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect este de 132.000 lei, dar nu mai mult de 80% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Termene limita
Data limita pentru trimiterea dosarului de candidatura este: 7 mai 2012, ora 16:00.

Afla mai multe raspunsuri pe forumul Finantare.ro.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: www.programulcantemir.ro

Regulament
Website-ul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top