Cluj: Bani UE pentru drumurile inundate

Clujul a obtinut de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) peste 1.657.000 de lei pentru reabilitarea infrastructurii distruse in 2005 de inundatii. Acest fond este un instrument financiar nerambursabil creat in anul 2002 la nivelul Uniunii Europene pentru situatii de urgenta.

Scopul FSUE este de a acoperi o parte din cheltuiala publica efectuata de statul beneficiar pentru inlaturarea efectelor dezastrelor naturale. Suma totala acordata Romaniei de Comisia Europeana este de 71.204.670 euro. Banii trebuie utilizati pentru decontarea/finantarea cheltuielilor publice eligibile aferente operatiunilor de urgenta intreprinse in scopul inlaturarii pagubelor provocate de cele doua valuri de inundatii din anul 2005.

Consiliul Judetean Cluj, prin Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat, a depus documentatiile pentru obiectivele de infrastructura calamitate in 2005, obtinand suma de 1.657.866 de lei. Cu acesti bani se va continua lucrarile de consolidare a drumurilor si se vor executa ziduri de sprijin in zonele afectate de inundatii si zonele de risc, pe solutii definitive (Savadisla-Iara-Buru, Baisoara-Valea Ierii, Finisel- Valea Ierii-Cerc, Fundatura-Morau si Alunis-Corneni).

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.