Programul SRL-D destinat tinerilor se relanseaza in aceasta luna

consultant-afacere.jpg

Programului SRL-D, editia 2016, destinat tinerilor care vor sa inceapa o afacere, va fi reluat in aceasta luna si dispune de fonduri de 20 milioane lei, a declarat secretarul de stat in ministerul Economiei, Claudiu Vrinceanu. Tot in aceasta luna vor fi demarate programe pentru comercianti, femei manager si un parteneriat cu marile universitati din Romania pentru ca studentii sa invete sa faca un plan de afaceri.

In 2015, bugetul alocat pentru sustinerea antreprenorilor debutanti a fost de 19,3 milioane lei.

”SRL-D este un program de succes, numarul firmelor nou infiintate a crescut in primele trei luni cu peste 50% fata de 31 martie 2015. Tot luna aceasta vom lansa un program pentru comercianti si unul pentru femeile manager, unde din pacate sunt putini bani alocati, doar pentru 10-15 persoane. Vrem sa le lansam rapid, pentru ca anul trecut au fost lansate tarziu si s-au intors bani la buget. Alaturi de alte proiecte sustinute de stat vrem sa ajutam antreprenorii, dar sa nu se canibalizeze, sa punem criterii diferite pentru ca si beneficiarii sa fie mai numerosi”, a spus Vrinceanu.

In urmatoarele saptamani, Ministerul Economiei va semna un memorandum cu marile universitati, patronate si antreprenori, pentru a-i invata pe studenti cum sa inceapa o afacere, sa-si faca un business plan.

Cei care vor sa inceapa o afacere primesc de la stat pana la 10.000 de euro, jumatate din suma necesara derularii investitiei, cu conditia sa fie la prima initiativa si sa poata acoperi cealalta jumatate necesara.

Firmele de tip SRL-D mai au si alte beneficii, printre care scutirea de la plata taxelor pentru in-fiintarea firmei si a contributiilor de asigurari sociale pentru cel mult patru angajati. Firmele debutante au statut de SRL-D maximum 3 ani sau pana cand nu mai au statutul de micro-intreprindere, adica au mai mult de 9 angajati si peste 2 milioane euro cifra de afaceri. Initial, proiectul era dedicat tinerilor sub 35 de ani, insa ulterior a fost extins tuturor celor care isi deschid prima afacere.

Cele mai multe firme infiintate au ca obiect de activitate lucrari de constructii pentru cladiri rezidentiale si nerezidentiale, acestea fiind urmate de afacerile in domeniul transporturilor rutiere de marfuri si intretinerea si repararea autovehiculelor.

In top cinci al domeniilor preferate pentru deschiderea unei afaceri se mai afla comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si prin Internet si restaurante.

Sursa: profit.ro

3 thoughts on “Programul SRL-D destinat tinerilor se relanseaza in aceasta luna”

 1. Cristina spune:

  Din moment ce varsta maxima pentru a infiinta un DRL-D este d35 de ani atunci da, exista limita de varsta 🙂
  Haters will always hate!

 2. Alex. Pedro spune:

  Buna ziua! As dori sa imi spuneti daca o fabrica de imbracaminte incaltaminte este eligibila pt acest proiect. Si daca se poate sa ne spuneti si data cand se pot depune dosarele. Multumesc.

 3. corina spune:

  iar porcaria cu “tinerii” in titlu??? scrie undeva ca este o limita dse varsta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.