Programul Tineret in Actiune 2007-2013

tineret1.jpg

Tineret in actiune 2013: Fonduri pentru promovarea cooperarii europene in domeniul tineretului

Status: INACTIV
Depunere pana la: 1.10.2013
Suma minima: 9.151.000 euro
Suma maxima: 70.156.580 euro

Obiectivele programului

Obiectivele generale sunt urmatoarele:

 • promovarea cetateniei active in randul tinerilor, in general, si a cetateniei lor europene, in particular;
 • dezvoltarea solidaritatii si promovarea tolerantei intre tineri, in special in vederea consolidarii coeziunii sociale in Uniunea Europeana;
 • favorizarea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari;
 • contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sprijinire a activitatilor tinerilor si a capacitatii organizatiilor din cadrul societatii civile in domeniul tineretului;
 • promovarea cooperarii europene in domeniul tineretului.

Aceste obiective generale vor fi puse in aplicare la nivelul proiectului luand in considerare urmatoarele prioritati permanente:

 • cetatenia europeana;
 • participarea tinerilor;
 • diversitatea culturala;
 • incluziunea tinerilor cu mai putine oportunitati.

Pentru 2013, prioritatile anuale sunt urmatoarele:

 • proiecte care propun activitati de sensibilizare a tinerilor in legatura cu cetatenia UE si cu drepturile care decurg din aceasta, in contextul Anului european al cetatenilor;
 • proiecte care isi propun sa incurajeze participarea la alegerile europene din 2014, permitandu-le tinerilor sa fie cetateni activi si informati;
 • proiecte care abordeaza problema somajului in randul tinerilor, precum si proiecte care vizeaza stimularea mobilitatii si a participarii active in societate a tinerilor someri;
 • proiecte care abordeaza problema saraciei si a marginalizarii si care incurajeaza sensibilizarea tinerilor si angajamentul de a remedia aceste probleme, pentru o societate mai favorabila incluziunii. in acest context, se va pune un accent special pe incluziunea tinerilor migranti, a tinerilor cu handicap si, dupa caz, a tinerilor de etnie roma;
 • proiecte care stimuleaza spiritul de initiativa al tinerilor, creativitatea si spiritul antreprenorial si capacitatea de insertie profesionala, in special prin initiative ale tinerilor;
 • proiecte care promoveaza comportamente sanatoase, in special prin promovarea practicarii activitatilor in aer liber si a activitatilor sportive pentru toti, pentru a promova un stil de viata sanatos si a incuraja incluziunea sociala si participarea activa a tinerilor in societate.

Solicitanti eligibili

Candidaturile pot fi depuse de catre:

 • organizatii fara scop lucrativ sau organizatii neguvernamentale;
 • organisme publice locale, regionale;
 • grupuri informale de tineri;
 • organisme care activeaza la nivel european in domeniul tineretului;
 • organizatii internationale fara scop lucrativ;
 • organizatii cu scop lucrativ care organizeaza evenimente in domeniul tineretului, sportului sau culturii.

Activitati eligibile

Prezenta cerere de propuneri priveste sprijinirea urmatoarelor actiuni si subactiuni enumerate in continuare:

Actiunea 1 – Tineret pentru Europa

 • Subactiunea 1.1 – Schimburi de tineri (cu o durata de pana la 15 luni): Schimburile care implica tineri ofera posibilitatea grupurilor de tineri din tari diferite sa se intalneasca si sa invete despre cultura celorlalti. Grupurile planifica impreuna schimbul de experienta alegand o tema de interes comun.
 • Subactiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor (cu o durata de la 3 pana la 18 luni): Aceasta subactiune sustine proiecte de grup concepute la nivel local, regional si national. De asemenea, sprijina crearea de retele alcatuite din proiecte similare din diferite tari, pentru a consolida dimensiunea europeana a acestora si pentru a spori cooperarea si schimburile de experienta intre tineri.
 • Subactiunea 1.3 – Proiecte ale tineretului pentru democratie (cu o durata de la 3 pana la 18 luni): aceasta subactiune sustine participarea tinerilor la viata democratica a comunitatii lor locale, regionale sau nationale si la nivel international.

Actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat

Aceasta actiune sprijina participarea tinerilor la diverse forme de activitati de voluntariat, atat in Uniunea Europeana, cat si dincolo de frontierele sale. In cadrul acestei actiuni, tinerii iau parte individual sau in grupuri la activitati voluntare fara scop lucrativ, neremunerate, care se desfasoara in alta tara decat cea in care au resedinta (cu o durata de pana la 24 de luni).

Actiunea 3 – Tineretul in lume
Subactiunea 3.1 – Cooperarea cu tarile vecine Uniunii Europene (cu o durata de pana la 15 luni): aceasta subactiune sprijina proiecte cu tarile vecine partenere, si anume schimburile de tineri si proiectele de formare profesionala si de creare de retele in domeniul tineretului.

Actiunea 4 – Sisteme de sprijin pentru tineret
Subactiunea 4.3 – Formarea si integrarea in retea a persoanelor care lucreaza in domeniul tineretului si in organizatiile de tineret (cu o durata de la 3 pana la 18 luni): aceasta subactiune sprijina in special schimburile de experienta, de cunostinte specializate si de bune practici, precum si activitatile care pot facilita stabilirea de proiecte, parteneriate si retele durabile si de inalta calitate.

Actiunea 5 – Sprijin pentru cooperarea europeana in domeniul tineretului
Subactiunea 5.1 – Intalniri intre tineri si persoanele responsabile cu politica in domeniul tineretului (cu o durata de la 3 pana la 9 luni): aceasta subactiune sprijina cooperarea, seminariile si dialogul structurat intre tineri, persoane care lucreaza in domeniul tineretului si persoanele responsabile cu politica in domeniul tineretului.

Conditii de finantare

Programul are un buget general de 885 milioane EUR pentru perioada 2007-2013.

Termene limita

Datele limita de depunere a proiectelor sunt urmatoarele:

 • 1 februarie 2013;
 • 1 mai 2013 pentru depuneri online, 7 mai pentru depuneri in scris;
 • 1 octombrie 2013.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului RO

Ghidul programului EN

Formulare RO

Formulare EN

Fisa pentru mentoratul consolidat (RO)


Discutati despre programul Tineret in Actiune pe Forumul Finantare.ro

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

5 thoughts on “Programul Tineret in Actiune 2007-2013”

 1. Iuga Petru spune:

  Doresc o finantare pentru fundatie ( in domeniul -Informare,Documentare si Mediere a Muncii), fundatia nu a benefdiciat de finantari ………..

 2. poara gabriel spune:

  Pora Gabriel 18 ani si mar interesa o finatare pentru o ferma de animale(bovine ,ovine,caprine)
  isa nu stiu de unde sa incep ce documentatie trebe sa sfac unde sa ce conditii trebue sa respect
  Multumesc anticipat.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti lua bani europeni prin PNDR: https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr.

   Va recomand sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant specializat in scrierea proiectelor cu finantare pe mediul rural.

   Mult succes va doresc!

 3. anghel andrei spune:

  anghel andrei in varsta de 20 de ani si mar interesa o finantare pentru o microferma de iepuri insa nu stiu unde pot apela

 4. Alina Boricean spune:

  Buna ziua

  Alina Boricean in varsta de 29 de ani si m-ar interesa o finantare pentru un proiect propriu de producere a peletilor.Insa nu stiu daca acest proiect poate fi finantat si de proiectul dumbeavoastra!

  Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.