Asta e…

Varianta mioritismului de secol 21 este expresia pe care o auzi repetata de mici si mari, de simplii cetateni si de oamenii cu carte si cu responsabilitati…

Ploua, santurile necuratate refuleaza apa in curti si gradini, cetateanul si primarul raspund la fel: “asta e”…

Ninge, se asterne zapada-bucuria copiilor… Dar carosabilul devine impracticabil, trotuarele devin patinoare,sectiile de ortopedie se umplu de pacienti,cei responsabili (?) raspund: “asta e…”, daca nu dau raspunsul celebru deja: “iarna nu-i ca vara”…

In hipermarketuri ti se ofera marfa proasta si scumpa. Cei care pot merge “afara” spun ca la Roma, Milano, Paris aceeasi marfa e de calitate superioara si mai ieftina… Avem tot felul de organe si organisme de control. Situatia ramane relativ neschimbata… Oamenii reclama de prea putine ori. Sunt obisnuiti sa fie pacaliti: “asta e”…

Trenurile intarzie, vin murdare, iarna neincalzite, vara supraincalzite, nici geamurile nu se deschid… Preturile cresc, dar calitatea transporturilor fie feroviare, fie aeriene e precara… Raspunsul celor “responsabili”: “asta e”.

Spitalele sunt supraaglomerate (2-3 bolnavi intr-un pat), curatenia lasa mult de  dorit. Cei responsabili spun ca nu sunt bani, dar nu recunosc dezordinea, indisciplina, incompetenta… Resemnati, pacientii care mai si “cotizeaza” isi spun: “asta e..”

Profesorii ies din universitati tot mai slab pregatiti, pentru ca au fost absolventi liceu slab pregatiti iar cei din universitati i-au promovat chiar daca nu meritau.

In invatamant ajung de regula cei mai slab pregatiti. Ceilalti emigreaza ori aleg cariere mai bine platite.

Cand profesorii protesteaza fata de subfinantarea scolii primesc explicatii de genul: “nu sunt bani” daca nu direct raspunsuri batjocoritoare: “eu am fost slab la scoala si uite ce bine am ajuns”… Concluzia resemnata a profesorilor: “asta e…”

Fostii proprietari de imobile pe care le revendica de peste 23 de ani primesc amanari daca nu direct refuzuri, in schimb altii care n-au detinut nimic sunt improprietariti fraudulos… Cei nedreptatiti se consoleaza: “asta e…”

Deputati si senatori infractori sfideaza legea, desi Constitutia sustine ca: “nimeni nu e mai presus de lege…”. Doar cei cei care o incalca nepedepsiti… Cei din justitie care vor sa fie corecti vad cum sunt sfidati si spun si ei : “Asta e…”

Cand un deputat si alta data un presedinte de Consiliu judetean au ajuns sub incidenta legii, colegii lor de partid, parlamentari sau nu, au venit sa-i sustina la Parchet. Gestul se cheama complicitate. Nimeni n-a fost pedepsit pentru asta nici in cazul Bivolaru (care a furat 25 mil$ si n-a restituit nimic), nici in cazul Nastase judecat pentru fleacuri si nejudecat pentru fapte mult mai grave (Petrom, BCR etc.).

La recentele alegeri parlamentare populatia a votat si a adus in Parlament infractori. Concluzia: pe langa obsedantul: “asta e.. “nevoia ca romanii sa aplice la propriu indemnul din imn: “Desteapta-te romane!…”

About Romania Reala

Romania Reala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.