Proiect de 600 milioane euro privind dezvoltarea infrastructurii de apa, semnat de ministrul Fondurilor Europene la Constanta

dancila-plumb-constanta.jpg

Premierul Viorica Dancila si ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, au participat pe 31 august, la Constanta, la inaugurarea Statiei pentru tratarea apei potabile Palas, precum si la semnarea unui contract de finantare din fonduri europene, in valoare de aproape 600 milioane de euro, privind un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata de care vor beneficia locuitorii din sase judete.

Prim-ministrul a subliniat importanta celor doua investitii pentru imbunatatirea serviciilor catre cetateni, mentionand totodata ca Guvernul vrea ca, pana la sfarsitul anului 2018, procentul absorbtiei fondurilor europene de catre tara noastra sa ajunga la 25%, in conditiile in care media in UE este de 20%.

“Participam la doua momente importante pentru imbunatatirea serviciilor publice pentru cetateni. Ma refer la Statia de tratare a apei potabile Palas, inaugurata astazi, in urma lucrarilor de reabilitare si modernizare. Al doilea eveniment important este legat de semnarea contractului de finantare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata. (…) Ma bucur mult ca autoritatile locale, societatea RAJA au inteles importanta investitiilor, importanta absorbtiei fondurilor europene. Guvernul Romaniei si-a propus sa creasca gradul de absorbtie al fondurilor europene si sa avem cat mai multe investitii in Romania. Astfel, daca la sfarsitul anului 2016 procentul de absorbtie al fondurilor europene era de 16%, (…) in iunie 2018 avem un procent de absorbtie al fondurilor europene de 19% si vrem ca, pana la sfarsitul acestui an, sa ajungem la 25%, fata de media Uniunii Europene, care este de 20%”, a spus Dancila.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a mentionat, referitor la proiectul regional in valoare de aproape 600 milioane de euro, ca de acesta vor beneficia sase judete – Constanta, Ialomita, Calarasi, Dambovita, Brasov si Ilfov.

“Astazi vom semna contractul de finantare care asigura infrastructura de apa potabila si reteaua de canalizare pentru 52 de unitati administrativ-teritoriale din sase judete ale Romaniei, deci este un proiect regional. Cele sase judete pe care le acoperim sunt incepand cu Constanta, Ialomita, Brasov, Ilfov, Dambovita si Calarasi. Practic, beneficiarii acestei noi investitii de 600 de milioane de euro sunt peste 700.000 de locuitori”, a afirmat Plumb, adaugand ca, in judetul Constanta, va continua seria investitiilor cu fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare, printre care modernizarea ecluzelor Agigea, Ovidiu si Cernavoda, a infrastructurii in domeniul deseurilor, precum si marirea suprafetei plajelor litoralului si reabilitarea privind reducerea eroziunii costiere.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.