Proiect european de 21 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii in statiunea balneoclimaterica Pucioasa

17.jpg

Autoritatile din statiunea balneoclimaterica Pucioasa, judetul Dambovita, au semnat, pe 1 noiembrie, contractul de finantare, in valoare de 21 de milioane de lei, in cadrul unui proiect european vizand dezvoltarea infrastructurii turistice.

”Este cel mai mare proiect din cadrul acestei axe, din cele depuse pana acum, in regiunea noastra (…). Eu trag nadejdea ca ceea ce isi propune acest proiect va conduce la cresterea atractivitatii turistice a statiunii Pucioasa, evident, in acelasi timp, si confortul si gradul de urbanizare a orasului vor creste si vor fi de folos locuitorilor acestei zone atat de frumoase”, a declarat directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat.

Durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la semnarea contractului de finantare.

Prin acest proiect se urmareste reabilitarea infrastructurii rutiere, in suprafata totala de peste 6 km de strazi, precum si crearea de spatii verzi, in suprafata totala de peste 7.000 de metri patrati.

”Rezultatul obtinut in urma implementarii acestui proiect important pentru dezvoltarea turistica a orasului Pucioasa va fi cresterea numarului de vizitatori in statiunea balneoclimaterica cu peste 20% fata de anul 2015, in termen de 5 ani de la finalizarea contractului. La nivelul Regiunii Sud Muntenia, in cadrul Programului Operational Regional s-au depus 811 proiecte, prin care aplicantii solicita fonduri FEDR si de la bugetul de stat in valoare de peste 3 miliarde lei. Dintre acestea, pana in prezent s-au semnat contracte de finantare pentru 93 de aplicatii, prin care beneficiarii vor obtine fonduri nerambursabile ce insumeaza peste 510 milioane lei”, se arata intr-un comunicat al CJ Dambovita.

Contractul de finantare pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii turistice din Pucioasa a fost semnat, la sediul Primariei, de primarul localitatii, Constantin Ana, si directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.