Proiectul #AJUTORSPITALE încurajază antreprenorii să susțină domeniul medical

bani_sanatate.jpg

Proiectul #ajutorspitale se adresează atât spitalelor și centrelor medicale care au nevoie de susținere pentru a-și putea desfășura activitatea în contextul dificil cu care se confruntă, cât și mediului de business, antreprenorilor care au resurse materiale și/ sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă.

OBIECTIVUL INIȚIATIVEI

Orice organizație care poate să ofere o mână de ajutor se poate alătura acestei comunități antreprenoriale care face eforturi pentru a limita efectele crizei generate de COVID-19 în România. Inițiativa Entreprenation a fost gândită cu rolul de a se folosi de resursele mediului privat pentru a ajuta la gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19. Entreprenation.ro este o inițiativă a organizațiilor și comunităților The Entrepreneurship Academy, Educativa, Performant și MsM România.

Din dorința de a contribui la ameliorarea impactului negativ al epidemiei de coronavirus asupra României, mai mulți antreprenori s-au alăturat inițiativei Entreprenation. Comunitatea Entreprenation are experiența și expertiza în a adresa rapid (24 ore) probleme noi și a genera prototipuri de soluții prin formatul de 24 Hours Challenge dezvoltat și perfectionat în cele 7 ediții din ultimii 4 ani.

În contextul actual al evoluției crizei generate de noul coronavirus în România, această echipă vine în anticiparea unei crize profunde medicale, sociale și economice cu o platformă de colectare de probleme și resurse, ce vor fi apoi prioritizate și soluționate cu ajutorul comunității de business și a studenților la The Entrepreneurship Academy.

MODUL DE ACȚIUNE ESTE STRUCTURAT ÎN 3 PAȘI

  • Identificarea problemelor – Colectarea într-un formular a nevoilor / problemelor celor care cunosc experiența din Italia, dar și anticiparea dificultăților ce pot apărea in Romania.

 

  • Crearea echipelor de support – 24 Hours Challenge / Hackaton cu scopul de a genera soluții, în echipe mixte de experți, antreprenori și studenți care își asumă implementarea acestora. Comunicare online prin: Zoom / Teams / Hangouts. O echipă va fi formată din: Antreprenori din Romania, CEOs ai companiilor partenere și Studenți la Entrepreneurship Academy care lucrează împreună la implementarea ideilor
    generate. Echipele sunt formate pentru a rezolva una / mai multe probleme din cele rezultate în urma primei etape.

 

  • Implementarea soluțiilor în societate – Echipele se vor auto-organiza și vor lucra împreună pentru a fi cât mai productive. Toate echipele vor lucra într-un tool de project management pentru a urmări progresul constant. Echipa care gestionează platforma se va ocupa să direcționeze ajutorul respectiv acolo unde este cea mai mare nevoie. Modurile în care oamenii de business și antreprenorii pot oferi sprijin sunt diverse: de la apă potabilă și alimente, la echipamente și dispozitive medicale, adaptări ale spațiilor și liniilor de producție pentru a răspunde urgențelor de azi.

Alte detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top