Proiectul metropolitan Braila-Galati stinge „razboiul dobrogean”

Gafele administratiei centrale au transformat zona dintre orasele Galati si Braila in teren de lupta cu miza de sute de milioane de euro
Gafele administratiei centrale au transformat zona dintre orasele Galati si Braila in teren de lupta cu miza de sute de milioane de euro

Proiectul zonei metropolitane Braila-Galati, vechi de peste 50 de ani, revine periodic in prim-plan, insa niciodata decisiv. Recent, polemica s-a reluat odata cu „invazia” imobiliara galateana in judetul Braila. La „atacul” galatean, brailenii raspund cu un aeroport la Ianca si cu promisiuni de extindere in amonte de Dunare. Miza nu este granita judetului, ci interesele care colcaie in jurul politicienilor locali.

Tot articolul, aici.

0 thoughts on “Proiectul metropolitan Braila-Galati stinge „razboiul dobrogean””

 1. Marian GHIONU spune:

  Zona metropolitana Galati – Braila reintra in atentia autoritatilor

  http://www.administratie.ro/articol.php?id=23694

 2. Marian GHIONU spune:

  Zona metropolitana Braila-Galati, blocata de conflictele dintre administratii
  Dezvoltarea zonei metropoliatane Braila-Galati este blocata in prezent de conflictul dintre administratiile celor doua orase, a declarat Mihai Capra, prefectul judetului Galati.

  http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/zona-metropolitana-braila-galati-blocata-de-conflictele-dintre-administratii-11204

 3. Marian GHIONU spune:

  http://www.infonews.ro/node/61009

  Metropola Galati-Braila, proiectata pentru 2020

 4. Marian GHIONU spune:

  Finantarea saptamanii:

  Programul Operational Regional 2007-2013

  Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere

  Domeniul de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana

  Sub-domeniul: Centre urbane

  Finantator: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Fonduri europene

  Prezentarea programului:

  Acest program sprijina dezvoltarea planurilor integrate de dezvoltare urbana si a cererilor de finantare pentru proiectele individuale prin care se implementeaza aceste Planuri, de catre orasele/municipiile – centre urbane, precum si pentru completarea corecta a cererilor de finantare pentru aceste proiecte individuale, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – centre urbane de crestere”, domeniul major de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Centre urbane”.
  Axa prioritara 1 – „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” are ca scop cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca, prin reabilitarea infrastructurii urbane, imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum si prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului.

  In cadrul Axei prioritare 1 exista un singur domeniu major de interventie: 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbana

  In cadrul acestui domeniu major de interventie sunt prevazute trei sub-domenii, in functie de tipul beneficiarilor de finantare nerambursabila, respectiv:

  § poli de crestere, reprezentati de sapte mari centre urbane (Iasi, Constanta, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov) si arealele de influenta ale acestora,

  § poli de dezvoltare urbana, reprezentati de municipiile Arad, Baia Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures.

  Atentie! Prezenta cerere se adreseaza doar potentialilor solicitanti care se incadreaza in categoria centrelor urbane din cadrul regiunii Bucuresti Ilfov.

  Obiectivul Domeniului major de interventie 1.1 – „Planuri integrate de dezvoltare urbana” il reprezinta – conform Programului Operational Regional – cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca in orase, prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum si prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului.

  Planurile integrate de dezvoltare ale centrelor urbane se finanteaza partial sau in totalitate, pe o baza competitiva, in functie de calitatea planurilor urbane de dezvoltare propuse si maturitatea proiectelor, din axa prioritara 1 a POR, in limita fondurilor de care dispune fiecare regiune de dezvoltare pentru centrele urbane

  Proiectele individuale, incluse in planurile integrate de dezvoltare urbana ce vor fi finantate prin intermediul Axei prioritare 1, domeniul major de interventie 1.1 al POR trebuie sa se incadreze in urmatoarele categorii de operatiuni si activitati eligibile:

  a) reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban:

  – infrastructura publicaurbana

  – transport si mobilitatea populatiei

  – patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban

  b) dezvoltarea durabila a mediului de afaceri;

  c) reabilitarea infrastructurii sociale.

  Solicitanti eligibili:

  – unitati administrativ-teritoriale din mediul urban (respectiv orase/municipii), reprezentate de autoritatile administratiei publice locale;

  – Asociatii de dezvoltare intercomunitara (ADI) care au obligatoriu in componenta orasul/municipiul pe teritoriul caruia este localizata zona de actiune urbana identificata, sau

  – parteneriate constituite intre unitati administrativ-teritoriale din mediul urban si judetul in care acestea sunt localizate, reprezentate de catre autoritatile administratiei publice locale corespunzatoare.

  Conditii financiare:

  Alocarea financiara disponibila pentru aceasta a doua cerere deschisa de proiecte este de 80 milioane euro, repartizata pentru regiunea de dezvoltare bucuresti ilfov.
  Contributia financiara a beneficiarului:

  Proiecte care nu cad sub incidenta unei scheme de ajutor de stat – In cazul proiectelor care nu intra sub incidenta vreunei scheme de ajutor de stat, contributia proprie a beneficiarului va fi de minim 2% din valoarea eligibila a proiectului, cofinantarea fiind asigurata de la bugetul de stat (maxim 17,65%) si din FEDR (maxim 80,35%).

  Beneficiarul are obligatia de a asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, precum si a celor suplimentare.

  Temen limita: Proiectele se depun continuu incepand cu 08.03.2010 pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.