Proprietarii brandului Telemea de Ibanesti investesc 5,8 mil. euro intr-o fabrica de lactate

bani_luati.jpg

Fabrica de lactate Mirdatod Prod din judetul Mures, care produce brandul „Telemea de Ibanesti“, un business de 7 mil. euro in 2016, isi va mari capacitatea de productie pana in 2020, ajungand sa proceseze 150.000 de litri de lapte pe zi, dupa ce a semnat un contract de finantare de 5,8 mil. euro pentru o noua fabrica de lactate din fonduri europene. „Avem un proiect aprobat pe fonduri europene prin care vom face o fabrica noua. Proiectul este de 5,8 mil. euroaTVA si avem termen de finalizare trei ani. Am semnat contractul de finantare. Acum se lucreaza la proiectul tehnic.

Fabrica va avea o capacitate de prelucrare a laptelui de 100.000 de litri pe zi si va genera 50 de noi locuri de munca. Acum procesam 50.000 de litri pe zi. Vom pastra productia in ambele fabricii dupa finalizarea proiectului. incercam sa crestem, sa producem“, a spus Mircea Todoran, unul dintre cei doi frati actionari ai companiei.

Compania are 110 angajati in prezent. Fabrica de lactate din Ibanesti, judetul Mures, a vandut anul trecut lapte pasteurizat, iaurt, smantana, unt si branzeturi de 31,5 mil. lei (7 mil. euro), inregistrand o crestere de 5% a vanzarilor fata de anul precedent, potrivit datelor publice. Anul acesta, managementul companei Mirdatod Prod mizeaza pe o crestere similara cu cea din 2016.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.