Propunere de parteneriat, Erasmus+/tineret, Italia

Erasmus_tasta.jpg

Asociatia BIOS, organizatie culturala din Sicilia, Italia, fondata în 2006, cauta URGENT parteneri pentru cererea de propuneri EACEA “Tineri europeni împreuna”, actiunea-cheie 3 a programului „Erasmus+”, „Sprijin pentru reforma politicilor”. Biroul UNCJR Bruxelles a transmis o fisa de prezentare a cererii la data de 4 mai a.c.

Profitând de aniversarea de saizeci de ani a Conferintei de la Messina care a pus bazele Tratatului de la Roma, proiectul propune implicarea unor organizatii din Italia, Olanda, Luxemburg, Franta, Germania si Belgia (tarile participante initial la Conferinta), tarile candidate (Turcia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), Croatia, Bulgaria si România (cele mai recente tari care au fost admise în UE) si din Regatul Unit (care a început procesul de retragere din Uniunea Europeana).

Propunerea de proiect (care are o durata de 24 de luni, din octombrie 2018 pâna în octombrie 2020) urmareste sa implice 60 de tineri cu vârste cuprinse între 16 si 25 de ani, inclusiv tineri care se confrunta cu obstacole sociale, economice si geografice, sa-i faca sa participe, mai activ si mai constient, la procesul democratic european.

Acest obiectiv va fi urmarit prin organizarea a trei întâlniri internationale. Prima etapa: un curs de formare la Messina (decembrie 2018), pentru transmiterea/învatarea unor informatii relevante despre institutiile europene si modul în care acestea functioneaza, pentru întelegerea rolului dialogului structurat si începerea unei consultari (online si offline) între tinerii implicati si reprezentantii Parlamentului European pe temele-cheie care privesc tinerii.

A doua etapa: la Bruxelles (aprilie – prima saptamâna din mai 2019), pentru vizite la institutiile europene si crearea unei Carte a tinerilor, care va fi trimisa candidatilor pentru Parlamentul European înainte de alegerile din 2019.A treia și ultima întâlnire va avea loc din nou în Messina, unde reprezentantii tinerilor si ai institutiilor UE vor discuta si dezbate viitorul UE. Parteneri cautati: entitati eligibile Erasmus+ care lucreaza cu tinerii sau asociatii de tineret din Romania Data limita pentru manifestarea interesului: cat de rapid se poate respectând termenul limita pentru depunerea aplicatiilor.

Contact direct pentru detalii despre proiect si trimiterea fisei de parteneriat: Arianna Crea, [email protected], GSM: +393476364806, fax: +391782720425; Facebook: https://www.facebook.com/pages/Associazione-Culturale-BIOS/442473712529675?ref=ts&fref=ts, Twitter: https://twitter.com/assBIOS, Website: http://www.associazionebios.org/

Fisa de prezentare, modelul fisei de parteneriat completat de BIOS si formularul de parteneriat pentru viitorii parteneri se regasesc în anexa.

BIOS PIF updated EYT Partner Identification Form 2018 (model) Project summary

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.