Rovana Plumb: Prin politica de coeziune ne dorim sa imbunatatim viata tuturor cetatenilor europeni

rovana-plumb-inq-stefan-sandu.jpg

Ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb, a participat, astazi, 8 iunie 2018, la Sofia, la conferinta la nivel inalt dedicata Politicii de Coeziune post-2020 „Perspective pentru convergenta si regiuni sustenabile”.

Dezbaterile din cadrul acestui eveniment se axeaza asupra perspectivelor pentru convergenta si regiuni sustenabile.

Conferinta reprezinta o oportunitate pentru schimbul de idei intre Statele Membre asupra recentelor propuneri lansate de Comisia Europeana privind Cadrul Financiar Multianual, precum si a pachetului legislativ aferent Politicii de Coeziune post-2020, cu accent asupra provocarilor cu care se confrunta Politica de Coeziune.

Propunerea Comisiei Europene privind politica de coeziune post-2020 este una echilibrata insa este important sa ne concentram in continuare pe interventii pentru o educatie de calitate, formare profesionala, locuri de munca sustenabile, pe domenii precum infrastructura de transport, cercetare-inovare, digitalizarea societatii, dezvoltarea oraselor si a zonelor rurale. Prin politica de coeziune ne dorim sa imbunatatim viata tuturor cetatenilor europeni. Politica de coeziune este un vector de valoare adaugata. A inregistrat progrese mari in România: cresterea PIB cu 13,6 procente, cresterea investitiilor cu 30 procente, scaderea somajului cu 3,7 procente, precum si cresterea locurilor de munca cu 4,6 procente, a subliniat doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Conferinta de la Sofia este organizata de Bulgaria in marja detinerii Presedintiei Consiliului UE in perioada ianuarie – iunie 2018.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.