Rabla a dus cresterea anuala a vanzarilor de autoturisme de la 1% la 15%

masini.jpg

In cele trei luni de vara s-au vandut 35.000 de autoturisme, 50% din vanzarile totale din acest an.

Programul Rabla, demarat in a doua parte a lunii iunie, a dus piata auto de la o crestere de sub un procent la finalul lunii mai la o crestere de 15% in primele opt luni ale acestui an datorita celor 17.000 de masini noi livrate persoanelor fizice.

Cu aceste cifre, putem fi increzatori ca estimarea pe care am facut-o la inceputul anului va fi realizata de catre piata, adica o crestere de 10-12% a vanzarilor de autoturisme“, au spus oficialii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In total, in primele opt luni ale anului s-au vandut peste 70.600 de autoturisme, dintre care 70% au fost achizitionate de catre persoane juridice, procent care va creste in a doua jumatate a anului avand in vedere epuizarea Rabla, sunt de parere oficialii APIA. Per total, vanzarile de autovehicule in primele opt luni au fost de aproape 87.500 de unitati, in crestere cu peste 16% fata de perioada similara a anului trecut, cresterea fiind puternic sustinuta de vanzarile de vehicule utilitare, care au urcat cu aproape 20 de procente.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.