Uniunea Europeana a redus fondurile alocate tarilor membre mai putin dezvoltate

bani-660x330.jpg

Statele Uniunii Europene au aprobat propunerea Comisiei Europene privind bugetul pe anul 2017, proiect care prevede reducerea fondurilor alocate statelor europene mai putin dezvoltate si cresterea bugetului pentru securitate si gestionarea migratiei, scrie Reuters pe pagina electronica.

Propunerea Comisiei Europene de sporire a fondurilor pentru gestionarea crizei imigrantilor a fost pe deplin sustinuta de guvernele statelor membre. Astfel, bugetul pentru migratie si securitate pe anul 2017 va creste cu aproape 25% in comparatie cu cel de anul acesta, se afirma intr-o nota a Consiliului Guvernelor UE.

Bugetul pentru migratie se va ridica anul viitor la 5,2 miliarde de euro, fondurile urmand a fi folosite pentru consolidarea frontierelor externe, redistribuirea solicitantilor de azil si integrarea migrantilor, in timp ce 2,2 miliarde de euro ar urma sa fie folosite pentru actiuni in afara Blocului comunitar care au drept scop sa abordeze cauzele imigratiei.

Pentru a compensa cheltuielile mai mari cu privire la migratie si stimularea cresterii economice, UE a convenit sa reduca cheltuielile cu alte programe si sa reduca fondurile destinate regiunilor mai putin dezvoltate ale Blocului, marea majoritate aflate in partea de est.

Tarile din estul Uniunii Europene, principalele beneficiare ale fondurilor pentru dezvoltare, se tem ca aceasta decizie ar putea deschide calea pentru reduceri si mai mari in urmatorii ani, au afirmat mai multi diplomati.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.