Radu Oprea a propus includerea in urmatorul cadru financiar multi-anual al UE a unui instrument de finantare a start-up-urilor inovative

70a7cbfe-4b00-42d2-ad40-2e0ce931d7f2-1024x576.jpg

Romania si Franta au interese comune in ceea ce priveste reglementarea comertului international, in contextul in care industria auto este expusa la conflictele comerciale care au afectat recent piata otelului si a aluminiului, a afirmat la Paris ministrul Stefan-Radu Oprea.

Oficialul roman a participat joi la Forumul economic Franta-Romania, organizat la Paris de Ministerul francez al Economiei si Finantelor. in interventia sa in cadrul Forumului, Stefan-Radu Oprea a prezentat prioritatile Romaniei pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene – accelerarea procedurilor pentru implementarea acordurilor comerciale care sunt acum in proces de negociere sau de ratificare si reforma Organizatiei Mondiale a Comertului.

Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei si Finantelor, a afirmat ca sustine aderarea rapida a Romaniei la OCDE, element care este important pentru mediul de business. De asemenea, oficialul francez a apreciat colaborarea bilaterala foarte buna pentru pregatirea si derularea mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Din partea delegatiei Romaniei, au mai avut prezentari Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, si Ilie Calin Bodea, secretar de stat in Ministerul Economiei.

In cadrul discutiilor din timpul Forumului, stefan-Radu Oprea le-a propus celor doi ministri ai Finantelor sa sprijine includerea in urmatorul cadru financiar multi-anual al UE a unui instrument de finantare a start-up-urilor inovative, care au potentialul de a ajunge la statutul de “unicorn”. Aceasta strategie ar sprijini competitivitatea si ar ajuta Europa sa recupereze decalajul din industria digitala, in conditiile in care, in prezent, companiile inovative se indreapta spre SUA pentru a obtine finantare.

Forumul economic a fost organizat sub auspiciile proiectului multidimensional denumit generic „Sezonul Romania-Franta”, care se desfasoara in perioada noiembrie 2018 – iulie 2019.

Sursa: Ministerul Pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.