Start-Up Nation 2018-2019: Guvernul insista se depuncteze antreprenorii din anumite judete, dar va acorda avansuri din finantarea de 200.000 de lei

Start-up-Nation-Romania-01.png

Guvernul adopta vineri ordonanta de urgenta de modificare a programului Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul va acorda unor mici afaceri private fonduri nerambursabile de cate 200.000 de lei fiecare, insa vor fi depunctati din start antreprenorii din judetele care au o densitate mai mare de firme mici si mijlocii, a anuntat prim-ministrul la inceputul sedintei executivului.

Viorica Dancila a mentionat, insa, ca in noua editie a programului de finantare se vor acorda anumite sume in avans firmelor beneficare.

„Vom acorda o atentie mai mare dezvoltarii afacerilor in zonele tarii in care numarul IMM este mai scazut, precum si o sustinere mai puternica a antreprenorilor, prin eliminarea unor proceduri administrative si prin acordarea unor sume de finantare sub forma de avans”, a spus premierul.

Guvernul isi propune sa finanteze 10.000 de microintreprinderi si firme mici si mijlocii infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, in editia a doua a programului Start-Up Nation, a mai afirmat Dancila.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta privind Start-Up Nation, editia a doua, afacerile din Bucuresti si judetele Cluj si Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori, vor pleca din start cu un minus de 15 puncte, prin noua grila de punctare.

In schimb, toate firmele selectate la finantare vor putea primi un avans de 30% din ajutorul nerambursabil aprobat, pentru efectuarea unor cheltuieli. La un ajutor nerambursabil de 200.000 de lei, avansul va putea ajunge pana la 60.000 de lei.

Pentru cea de-a doua editie a programului, statul va trebui sa aloce fonduri de 2 miliarde de lei (circa 430 de milioane de euro), credite bugetare.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.