Ratele la credite vor putea fi amânate, printr-o simplă cerere

Florin-Citu.jpg

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat marţi că joi aprobă o ordonanţă de urgenţă prin care permite românilor să solicite amânarea ratelor la credite, printr-o simplă cerere depusă la bancă. Perioada de amânare va fi mai lungă, „mai aproape de şase luni”, a spus oficialul.

Florin Cîţu a declarat, la Digi24, că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care nu-şi pot plăti ratele vor putea cere băncilor de la care au contractat creditele o amânare, fără să prezinte vreun document justificativ.

„E o soluţie pentru o durată mai mare, pentru persoane fizice şi persoane juridice. Nu trebuie niciun certificat. Cel care are nevoie de o păsuire va putea apela la această măsură”, a anunţat ministrul.

El a precizat că va fi necesară o simplă cerere la bancă pentru a solicita amânarea ratelor. „E o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice. Nu există condiţionalităţi”, a spus el.

Cîţu a menţionat că perioada de amânare va fi „mai aproape de şase luni” şi ratele ar urma să fie plătite ulterior.

„Perioada va fi mai mare de luna în care este stare de urgenţă. Nu ştim ştim cât va dura această perioadă şi credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal. Trebuie să se extindă perioada şi după perioada de stare de urgenţă. Cu băncile am agreat… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.