Rectificare bugetara pozitiva in noiembrie; Ministerele Muncii, Afacerilor Interne, Transporturilor, Sanatatii, Justitiei si Educatiei primesc bani in plus

imageResize-9.jpg

A doua rectificare bugetara din acest an, ce va fi finalizata in noiembrie, va fi una pozitiva, bani in plus urmând sa fie alocati ministerelor Muncii, Afacerilor Interne, Transporturilor, Sanatatii, Justitiei si Educatiei.

Diminuari ale fondurilor se vor inregistra la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Culturii si Ministerul Mediului, informeaza MFP printr-un comunicat remis vineri seara AGERPRES.

“Ministerul Finantelor Publice anunta ca rectificarea bugetara finalizata in luna noiembrie a acestui an este una pozitiva, are la baza consultari premergatoare cu toate ministerele si s-a realizat cu incadrarea in deficitul de 2,96% din PIB. Rezultatele economice de pâna in prezent argumenteaza posibilitatea realizarii unei cresteri economice de 6,1% fata de 5,6% cât s-a estimat la elaborarea primei rectificari bugetare si de 5,2%, estimare avuta in vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017. Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde de lei la 842,5 miliarde de lei”, se mentioneaza in comunicat.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.