Reddit mai primește 116 milioane dolari la cea mai recentă rundă de finanțare

Reddit.jpg

Platforma online Reddit, de conținut generat de utilizatori și dezbateri, crește cea mai recentă rundă de finanțare (serie E) cu 116 milioane de dolari și ajunge astfel la o investiție de 367 milioane de dolari, scrie TechCrunch.

Reddit a anunțat recent o rundă de finanțare de 250 milioane de dolari, investiție care a crescut la 367 milioane de dolari, iar compania intenționează să ajungă la 500 milioane de dolari în această rundă, potrivit sursei citate.

Această rundă de finanțare nu vine și cu o nouă evaluare, iar valoare Reddit râmâne la 6 miliarde de dolari.

Finanțarea de serie E urmează va fi folosită de Reddit pentru a-și dubla numărul de angajați în anul 2021 și pentru investiții strategice în conținut video, în reclame și în produse pentru consumatori, a precizat platforma. În prezent, Reddit are circa 400 de angajați.

Reddit a ieșit în evidență în perioada aceasta, în mijlocul „fenomenului” Gamestop, de pe bursă. Începând din ianuarie 2021, subreddit-ul r/wallstreetbets, care are 8,7 milioane de utilizatori, a declanșat un val masiv de achiziții de acțiuni la rețeaua de magazine de jocuri GameStop, determinând creșterea cotațiilor bursiere ale acestui lanț comercial care, altfel, era în declin. În urma acestui „short squeeze”, o serie întreagă de fonduri hedge, care speculau pe prăbușirea GameStop, au înregistrat pierderi mari… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.