Regio: primul contract de finantare semnat in Bucuresti pentru reabilitare termica

1400932115-482.jpg

reabilitare termica-regioPrimul contract de finantare cu fonduri europene pentru Bucuresti, pentru cresterea eficientei energetice la un numar de 10 blocuri din sectorul 3, a fost semnat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, si de primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Este un proiect in valoare de peste 40 de milioane de lei, la care finantarea nerambursabila, din fonduri europene si din bugetul ministerului, este de 60% din valoarea eligibila. Dincolo de faptul ca blocurile vor arata mult mai bine, este important ca se reduce consumul energetic si se reduc emisiile de dioxid de carbon. Asta inseamna ca nu doar locuitorii din cele 1646 de apartamente reabilitate vor beneficia de acest proiect, ci toti cetatenii Bucurestiului, prin reducerea emisiilor de noxe“, a declarat Liviu Dragnea la semnarea contractului.

Proiectul este implementat de Primaria Sectorului 3 in cadrul Regio – Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de autoritate de management. Contributia nerambursabila este in valoare de 23.015.901,66 lei, iar contributia beneficiarului reprezinta 15.343.934,43 lei, restul pana la valoarea totala a proiectului fiind cheltuieli neeligibile in cadrul programului.

Lucrarile trebuie executate cu foarte multa rigurozitate, trebuie sa fie lucrari de calitate, pentru ca obiectivul trebuie atins. in perioada urmatoare, 2014-2020, vom putea finanta prin acest program si reabilitarea termica la cladiri publice. Pana in acest moment au fost disponibile prin Regio fonduri numai pentru blocuri de locuinte din Capitala si din municipiile resedinta de judet“, a mentionat viceprim-ministrul.

Tot astazi, cei doi oficiali au vizitat unul dintre obiectivele de investitii finalizate in sectorul 3 in cadrul programului “Sali de sport” de Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata sub autoritatea MDRAP. Este vorba de sala de sport a scolii Generale nr. 70 din Bucuresti, realizata dupa un proiect-tip.

Este un nou model de sala de sport, o solutie extrem de inteligenta si mai ieftina decat alte modele. Este o sala foarte placuta si cu functionalitate deosebita: ea poate fi folosita in special pentru uzul scolar, pentru activitati sportive, dar in vacante poate fi folosita si pentru accesul public la activitati culturale si recreative“, a precizat Liviu Dragnea.

Cladirea, cu parter si etaj, are o suprafata construita de 1030 mp. Pe langa terenul de sport, situat la parter, si tribuna de 100 de locuri de la etaj, au mai fost amenajate spatii conexe: vestiare, dusuri si grupuri sanitare pentru sportivi si antrenori, grupuri sanitare separate pentru public si un cabinet de prim-ajutor.

La 3,5 milioane de lei, cat a costat, este o suma extrem de corecta, de aceea, de acum inainte, vom face majoritatea salilor dupa acest model. Vom mai face in Sectorul 3 un alt proiect, il prezentam in perioada urmatoare, va fi, cred, o surpriza placuta pentru locuitorii sectorului 3“, a adaugat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice. De la demararea programului si pana in prezent, CNI a realizat in Bucuresti un total de 46 de obiective de investitii.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.