Regio sprijina dezvoltarea zonei turistice a orasului Sinaia!

Miercuri, 7 noiembrie, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig, si primarul orasului Sinaia, Vlad Gheorghe Oprea, au semnat contractul de finantare pentru proiectul “Dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia – Perla Carpatilor – realizare instalatie de zapada artificiala in Valea Soarelui“.

Beneficiarul finantarii este Unitatea administrativ-teritoriala Sinaia, care a primit asistenta nerambursabila din Regio, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 29.183.968 lei, din care valoarea totala eligibila este de 23.008.170 de lei (fonduri nerambursabile FEDR: 10.606.766,37 lei; valoare nerambursabila din bugetul national: 897.318,63 lei; cofinantare beneficiar: 11.504.085 de lei).

Proiectul vizeaza dezvoltarea si modernizarea infrastructurii turistice a statiunii Sinaia, prin inzapezirea artificiala a partiilor din Valea Soarelui. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se va achizitiona un sistem alcatuit din: priza de apa, un rezervor de stocare, statii de pompare, posturi de transformare, un sistem de distributie a apei, electranti si 25 de tunuri de zapada, din care 13 mobile si 12 fixe. Instalatia va permite acoperirea cu zapada artificiala a intregului domeniu schiabil din Valea Soarelui.

Intr-o statiune montana precum Sinaia, un domeniu schiabil bine dezvoltat este una din conditiile esentiale in vederea atragerii de turisti. Lansarea de noi produse turistice, deschiderea de noi partii, omologarea si dotarea lor cu instalatii de zapada artificiala vor conduce la cresterea gradului de atractivitate a statiunii Sinaia.

Implementarea acestui proiect este importanta pentru pregatirea infrastructurii necesare sustinerii probelor de schi alpin si snowboard din cadrul Festivalului Olimpic pentru Tineretul European, ce se va desfasura in 2013 pe Valea Prahovei si in Brasov. Totodata, aceasta infrastructura va deservi si altor competitii nationale si internationale ce se vor organiza pe domeniul schiabil din Valea Soarelui.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.