Rezultate Start-Up Nation 2017: 1.270 de mici afaceri au primit banii de la stat, spune ministerul la 9 luni de la inscrieri

Start-up-Nation-Romania-01.png

Un numar de 1.270 de mici afaceri au primit fondurile nerambursabile de la stat de maximum 200.000 de lei fiecare, in programul Start-Up Nation, editia 2017, conform situatiei inregistrate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri la data de 23 aprilie 2018, la circa 9 luni de la finalizarea sesiunii de inscriere. In schimb, termenul de lansare a programului Start-Up Nation 2018 va fi influentat in principal de rapiditatea platilor aferente etapei din anul 2017, pentru ca toate resursele financiare sunt disponibile in acest sens, mai spune ministerul.

„Programul Start-Up Nation 2017 se deruleaza in parametri normali, ultima cerere de plata urmand a fi transmisa pana la data de 29 septembrie 2018” – sustine ministrul Radu Oprea.

Potrivit acestuia, pana in prezent, situatia programului arata ca:

  • peste 1.900 de dosare complete de decont au fost depuse la Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare Export,
  • dintre acestea, peste 1.300 reprezinta deconturi aprobate.

El sustine ca prin acest program se creeaza 21.000 de noi locuri de munca in Romania, din care peste 16.000 in randul somerilor, absolventilor sau persoanelor defavorizate. In total, circa 8.400 de firme noi s-au calificat la finantare in programul Start-Up Nation 2017.

In scopul accelerarii ritmului acordarii platilor pentru beneficiari, toti aplicantii care, pana la aceasta data, nu au depus cereri de plata au fost contactati telefonic direct si au fost consiliati de catre specialisti, astfel incat solicitarile acestora sa poata fi procesate mai rapid de catre agentiile teritoriale – mai spune Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Ministerul da asigurari ca „este pregatit sa vireze toti banii acordati prin intermediul acestui program”.

Termenul pentru finalizarea operatiunilor de creditare si garantare este 30 aprilie 2018, iar ultima plata catre beneficiarii programului va fi efectuata pana la sfarsitul lunii decembrie 2018 – mai arata ministerul.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.