RICAP: 3 startupuri romanesti primesc finantare si mentorat

euro_caramizi.jpg

startupProgramul de acceleare a afacerilor RICAP a selectat 3 startupuri romanesti pentru a le acorda finantare si mentorat.

Firmele vor primi bani si indrumare de la investitori privati cu experienta, in cadrul unui program de accelerare a afacerilor, pentru dezvoltarea unor indeite idei de business in tehnologie.

Este vorba despre:

Snapit! este o camera de 1cm x 1cm x 6cm care poate fi atasata pe orice tip de ochelari. Dispozitivul are un singur buton capacitiv, acesta declansand captura foto/video si este conectat cu ajutorul Bluetooth/Wifi la smartphone-ul utilizatorului.

Catwalk15 este o aplicatie de mobil care ajuta utilizatorii sa ceara si sa ofere sfaturi in materie de moda, in timp real. Tot ce trebuie sa faci e sa incarci o poza a tinutei folosind telefonul mobil si sa pui o intrebare de stil. Apoi prietenii, fashion advisers si alti membri ai comunitatii te ajuta cu sfaturi si sugestii, iar tu primesti rezultatele instant.

PARKING+PLUS este o companie de tehnologie din Cluj care furnizeaza solutii mobile pentru parcari inteligente. Practic, soferii pot scapa de cosmarul locurilor de parcare lipsa si de turele nesfarsite in orasele aglomerate in speranta ca se elibereaza un loc de parcare – promite firma. Concret, soferul vizualizeaza pe smartphone sau pe tableta numarul de locuri libere din parcarile apropiate si poate sa si aleaga parcarile mai ieftine sau la liber. Parking+Plus spune ca a reusit sa cartografiee, cu ajutorul unor studenti, locurile de parcare din Cluj-Napoca, pentru a putea oferi un serviciu precis.

Firmele acceptate in RICAP Accelerator vor putea primi pachete de finantare de pana la 30.000 de euro, in schimbul unei cote de participare in actionariatul firmelor sprijinite (equity) de 7- 10%, pe sistemul investitiei business angel.

Apelul pentru inscrierea in program a adunat 98 de aplicatii de la antreprenori inovatori din toata tara, cu tehnologii din domenii precum IT&C, agricultura, biotehnologii, cleantech, energie, electronica, industria auto, design industrial și altele. Cincisprezece antreprenori au fost selectati sa faca parte din programul Academy, iar 3 companii inovatoare au fost admise in programul de accelerare, Accelerator.

Sursa: RICAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.