Riscul tine de probabilitate

Este necesar să se înţeleagă faptul că riscul este un eveniment probabilistic: este posibil ca el să apară, este posibil ca el să nu apară. Mai mult, se cunoaşte faptul că abilitatea omului de a estima probabilitatea de apariţie a unui eveniment este destul de săracă.
Din acest motiv, există des întâlnită o tendinţa optimistă de a nu vedea riscurile. Astfel de atitudini pot duce la probleme mari în cazul în care riscurile se materializează.
Se înţelege astfel de ce managementul riscului şi managerul de risc sunt absolut obligatorii pentru o activitate de succes în afaceri / proiecte.

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.