Romania primeste aprecieri pentru progresele in contractarea fondurilor SEE si Norvegiene 2009-2014

poza.2.jpg

In cadrul Reuniunii anuale pentru granturile SEE si Norvegiene, statele donatoare au apreciat progresele inregistrate de Romania in perioada 2015-2016: au fost contractate 830 de proiecte, rata de contractare a atins 95%, iar platile catre proiecte sunt de 67%.

Pe parcursul intalnirii, participantii au abordat aspecte legate de stadiul programelor si proiectelor cu finantare SEE si norvegiana aflate in curs de implementare, dezvoltarea relatiilor bilaterale, precum si alte aspecte de interes. Reprezentantii statelor donatoare au evidentiat incheierea cu succes, la 30 aprilie 2016, a proiectelor din cadrul programului Fondul ONG, gestionat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si al programului Inovare verde in industrie, administrat de Innovation Norway.

Granturile SEE si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale si la consolidarea relatiilor bilaterale cu tarile beneficiare din Europa. Conform datelor puse la dispozitie de Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile din MFE, pentru perioada 2009-2014 Romania dispune de granturi in valoare de aproximativ 306 milioane de euro. Informatii cu privire la programele si proiectele finantate prin Granturile SEE si Norvegiene 2009-2014 in Romania, precum si harta interactiva, pot fi gasite pe site-ul www.eeagrants.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top